USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Франція залишає свої війська у Сирії

20 Грудня 2018 15:19
Франція збереже присутність своїх військ в північній частині Сирії, бо вважає, що бойовики "Ісламської держави" не були знищені і продовжують загрожувати інтересам країни.

Про це французькі дипломати повідомили агентству Reuters.

Франція є провідним членом міжнародної коаліції під проводом США, яка бореться з ісламістами у Сирії та Іраку. Париж має близько тисячі військовослужбовців, розміщених на півночі Сирії.

Французькі дипломати заявили, що рішення американського президента Дональда Трампа про виведення двох тисяч військовослужбовців з регіону застало Париж зненацька. Вашингтон стверджує, що "Ісламська держава" вже зазнала поразки в Сирії.

"Це показує, що у нас різні пріоритети, і що треба покладатися передусім на себе", - сказала телеканалу "C-News" міністр у справах Європи Франції Наталі Луазо.

"На сьогоднішній день, звичайно, ми залишаємось в Сирії, тому що боротьба проти "Ісламської держави" є дуже важливою", - додала вона.

Франція є особливо чутливою до загрози ісламістів після серії терактів, які відбулися в країні у останні роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus