USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Французькі «жовті жилети» візьмуть участь у виборах до Європарламенту

24 Січня 2019 13:32
Представники протестного французького руху «жовті жилети» оголосили про плани виставити кандидатів на виборах до Європейського парламенту, які відбудуться у травні.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Euractiv.

До групи кандидатів входять 10 осіб у віці від 29 до 53 років, серед яких є водій навантажувача, домогосподарка та директор з продажів.

Список очолить Інгрід Левавазьє, яка сама виховує двох дітей і працює доглядальницею у Нормандії. Нещодавно вона відкинула пропозицію стати коментатором телеканалу BFM після отримання погроз від інших представників «жовтих жилетів», які ставляться до провідних медіа з підозрою.

Прес-секретар групи Айк Шахінян заявив, що загалом будуть представлені 79 кандидатів, а решта 69 будуть обрані на внутрішньому голосуванні до середини лютого.

Опубліковане в середу опитування показало, що «жовті жилети», які почали антиурядові акції протестів в середині грудня, можуть отримали 13% голосів на виборах.

Соціологи вважають, що участь «жовтих жилетів» у виборах в першу чергу може відтягнути голоси у правої партії Марін Ле Пен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus