USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гігантський айсберг розміром з Лондон відколовся в Антарктиді

25 Січня 2023 00:53
Гігантський айсберг розміром з Лондон відколовся від антарктичного шельфового льодовика.

Про це повідомляє NDTV, передає УНІАН.

Величезний айсберг площею майже 1550 квадратні кілометри відірвався від шельфового льодовика Бранта завтовшки 150 метрів. Це сталося, коли тріщина, відома як Прірва-1, повністю пройшла через шельфовий льодовик.

Однак, як повідомляють, подія не пов'язана зі зміною клімату. Британська Антарктична служба (BAS) заявила, що це було очікуваним і є частиною природної поведінки льодового шельфу Бранта.

Це вже другий такий розрив за останні два роки. У лютому 2021 року від шельфового льодовика Бранта відколовся айсберг площею 1270 квадратних метрів. BAS повідомила, що новий айсберг трохи більший і, ймовірно, буде дрейфувати в тому ж напрямку через течію.

Обидві ці події відбулися через десять років після того, як вчені BAS вперше виявили зростання великих тріщин у льоду. До цього останній великий шматок, що відірвався від Бранта, був у 1971 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вася Показати IP 25 Січня 2023 07:25
і пливе до Луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus