USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Гінеколог та юрист спільно допомагатимуть підліткам

8 Грудня 2011 15:41
Спеціальну медико-соціальну установу відкрили на базі дитячої поліклініки на вулиці Чорновола у Луцьку. У ній молодь зможе лікуватися і отримувати юридично-психологічну консультацію. Зокрема анонімно.

Про це 8 грудня під час відкриття «Клініки, дружньої до молоді» розповіла головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

За її словами, у клініці працюватиме 7 спеціалістів: юрист, гінеколог, психолог, дерматовенеролог, педіатр, уролог та дитячий терапевт. Заплановано проводити індивідуальні та масові роботи.
«Тобто, крім того, що кожен фахівець спілкуватиметься з пацієнтом індивідуально, в клініці є конференц-зала, де відбуватимуться семінари та різні масові заходи», – пояснила лікар.

З її слів, пацієнтів реєструватимуть, але лікування буде анонімним. У картках не зазначатимуть їх імен, а присвоюватимуть певний код. Ці документи зберігатимуть в сейфі.

Усі ремонтні роботи в клініці медики провели своїми силами. «Батьки подарували тюлі і доріжки, незначні суми виділили з муніципальної каси для закупівлі фарби для зовнішніх ремонтних робіт», - зауважила Лєщинська.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я міськради Федір Кошель, цільова аудиторія клініки – особи віком від 12 до 24 років.

На його думку, коли підлітки вперше зустрічаються з життєвими проблемами, у них немає досвіду для їх вирішити.

«У цьому закладі не тільки лікуватимуть, а й надаватимуть соціальні консультації. Для прикладу, коли дівчина-підліток завагітніє, вдома її сваритимуть, а друзі співчуватимуть. Тоді як у нас консультації надасть і юрист, і гінеколог, і психолог», – пояснив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бульба Показати IP 8 Грудня 2011 16:18
«Клініки, дружньої до молоді» - это ЮВЕНАЛЬНЫЙ проект. Не ведитесь на красивую обёртку. sovest.dnepro.org/
максим Показати IP 9 Грудня 2011 11:16
Я - отец-одиночка, к тому же у меня дочь (Катя). То есть, ситуация непростая, как можете представить. Несмотря на это, до недавнего времени у нас с дочерью не было проблем никаких во взаимопонимании. Ходил с ней и по магазинам, и к врачам. Но вот ей стукнуло 15 лет и наша классная руководительница, которая, надо сказать, принимала все время большое участие в жизни Кати, вызывает меня в школу. Так, мол, и так. Девочка взрослеет, вы - отец, мужчина и вам трудно разобраться в женских тонкостях. В общем, давайте, я схожу с вашей дочкой на диспансеризацию и, в частности, к гинекологу. Я согласился, так как с работы трудно отпрашиваться и вообще с женщиной ей будет проще. Итог: после осмотра приходит дочь домой с таблетками. Смотрю - контрацептивы. Спрашиваю ее, зачем пьет. На что мне ребенок отвечает: врач прописала - типа "на всякий случай" - и классуха посоветовала их. Дочери всего 15 лет. Она сама в шоке, так как, понятное дело, половую жизнь не ведет. Пойду разбираться в школу. Что думаете по этому поводу? У нас считают, что в 15 лет уже можно начинать "познавать" противоположный пол?
Досвідчена Показати IP 21 Грудня 2011 13:00
Максим, звісно ситуація, про яку ви розповіли - не вкладається в рамки мого розуміння... Для чого дитині контрацептиви?.. Думаю, краще нехай би з нею поспілкувался "рідна" людина - тітка, старша сестра (двоєрідна там, троєрідна), чи навіть сусідка по площадці, яку дівчинка знає уже давно... Бо класний керівник та гінеколог - то все одно "чужі тьоті", вони не будуть перейматися ні фізичним, ні психологічним станом вашої дитини...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus