USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На кордоні з Польщею відкрили штаб допомоги українським водіям

19 Листопада 2023 22:40
Українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. У бік «Ягодина» черга розтягнулася на понад 30 км, у бік «Рави Руської» – понад 10 км, у бік «Краківця» – понад 16 кілометрів.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги українським водіям. Його ключове завдання – забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби і перебуває на постійному звʼязку з водіями. Також цілодобово працює гаряча лінія Укртрансбезпеки 067 120 04 83.

На кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. Додаткові потреби можна вказати через Google-форму.
Також міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба.

Працюватиме штаб, допоки кордон не буде розблокований та стабільність руху через пункти пропуску не відновиться.

Читати ще: Єврокомісія може покарати Польщу за блокування українського кордону

Нагадаємо, 6 листопада близько 14:00 за українським часом польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська-Хребене». Вони відмовилися припинити блокування кордону з Україною та відкинули спільні пропозиції Єврокомісії, України та Польщі.

Крім того, представники польських перевізників заявляють про намір розпочати блокування ще одного пункту пропуску «Медика – Шегині» з понеділка 20 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus