USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Главу МОЗ Чехії звільнили за відмову купувати російську вакцину Sputnik V

8 Квітня 2021 11:21
Міністра охорони здоров’я Чехії Яна Блатни було звільнено за відмову підтримати зусилля із закупівлі російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Його замінить Петр Аренбергер, директор Факультетської лікарні в Празі, який стане вже четвертим міністром охорони здоров’я країни з початку епідемії коронавірусу. Блатни став очільником МОЗ лише в жовтні після того, як його попередник Роман Примула був викритий у порушенні правил ізоляції.

У березні президент Мілош Земан закликав до звільнення Блатни за його відмову використовувати російську вакцину без схвалення Європейського агентства з лікарських засобів, але прем’єр-міністр Андрей Бабіш тоді відхилив цю вимогу.

Чеський президент, відомий близькими до Кремля поглядами, був активним прихильником вакцини Sputnik V, яка не була схвалена EMA або чеським регулятором SÚKL.

За останніми даними, в Чеській Республіці зареєстровано найвищий у світі рівень смертності від COVID-19 на душу населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 8 Квітня 2021 11:41
ну так правильно сделали, тоже мне новость)
ABC Показати IP 8 Квітня 2021 12:17
Яка коротка пам'ять у людей. Чехи вже забули Празьку весну 1968р, коли русскій Іван танками давив протестуючих? Чи вони не бачать, що робиться на сході України? Хоча можливо людям просто не пощастило з президентом, хтозна?
777 до ABC Показати IP 8 Квітня 2021 18:40
Зато нам повезло очень.
BCA до ABC Показати IP 8 Квітня 2021 23:33
Напевно навпаки пощастило, бо думає про здоров’я людей, а не керується політичними інтригами
Атож Показати IP 8 Квітня 2021 12:34
Людей рятувати - не в політичні забавки гратися, як це наші *провідники нації* роблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus