USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Гниль, мухи та одноокий півень: волинянка завалила дім сміттям «в пояс», затопила сусідів та втекла до лісу

18 Травня 2021 14:31
Ось уже протягом десяти років пенсіонерка, яка мешкає на третьому поверсі багатоповерхівки у Ківерцях, стягує до своєї квартири різне сміття, а іноді – й тварин. Сусіди жінки кажуть, що втомилися страждати від смороду не лише у під’їзді, а й у власних помешканнях. Окрім того, бабуся регулярно підтоплює помешкання на поверх нижче і часто відмовляється відкривати двері та йти на контакт.

Із 6:30 ранку в дворі п’ятиповерхівки, що на вулиці Некрасова, 24 у Ківерцях, – великий рух. Пенсіонерка Віра Борис вкотре затопила сусідів знизу і відмовляється відкривати двері не лише постраждалим, а й комунальникам та сантехніку.
Більше того, аби не спілкуватися із обуреними мешканцями будинку, старенька втекла до місцевого лісу. Утім, за деякий час, її виявили біля місцевого магазину і привели до будинку.
Інцидент трапився 17 травня.
«О 6:30 ранку прокинулася від того, що зі стелі текла вода. Пішла до сусідки пані Віри, почала стукати сильно. Всіх сусідів розбудила. Але вона ледве відкрила двері і випхала мене, не пустила. За деякий час вийшла. Я викликала поліцію», - розповідає постраждала від підтоплення Валентина Третяк.
Через те, що бабуся не пішла на контакт і не захотіла нікого впускати у помешкання, довелось перекрити воду «на стояку» взагалі.
«Тягає сміття постійно, мабуть, вже десятками років.
Завалила мотлохом і підвал, і сараї (на фото, - ВН).
Збирає на смітниках і стягує. Я мешкаю на 5 поверсі, то вийти на балкон, аби подихати свіжим повітрям фактично неможливо, бо пані Віра відкриває свій балкон, а звідти – нестерпний сморід. Якщо раніше проблема полягала у тому, що літня жінка стягує до свого помешкання непотріб, то віднедавна вона не відчиняє ні газовій службі, ні водоканалу. Ми, сусіди, також фактично не були в неї вдома», - розповідає ще одна сусідка пенсіонерки Віта Новікова.
Каже, що сусіди постійно роблять зауваження старенькій через накопичення сміття, але все марно.

«Запах токсичний, сильний, можна сказати, що то гниль. Мухи летять у фіртку», - скаржиться пані Віта.
На одній сходовій клітці разом із любителькою мотлоху мешкає Андрій Тутейко разом із сім’єю.

«Ми проживаємо у цьому будинку з 2005 року і це тягнеться вже давно. У неї вдома багато котів, собаки, був час, що тримала й півня. Вона ходить по смітниках і це все збирає. Починаю щось говорити – не слухає. На неї важко вплинути, бо це приватна територія. Ситуація назрівала роками. В мене від квартири сусідки у ванну кімнату виходить витяжка. То я її заклеїв. Ванна цвіте, але коли її відкрити у приміщенні стає такий сморід, що дихати ним неможливо. Змушений назад заклеювати», - обурюється чоловік.
Після довгих перемовин із працівником поліції Віра Борис все ж впустила у помешкання сантехніка Валентина Кольцова.

«У її квартирі – наче запах гнилої цибулі. Сміття в пояс буде і в коридорі, і у кухні, бо решту приміщень не бачив. Відсутній рукомийник. Довго там перебувати не можна, максимум 10 хвилин. Чаю я у тій квартирі б точно не пив. Який там чай! Навіть самогонки!» - віджартовується чоловік.
Сама ж Віра Борис на запитання, нащо зносить до квартир сміття відмахується, мовляв, нічого та нікуди вже не зносить. Каже, що тримає лише кицьку та собаку.

«Було таке, що взяла півня у квартиру, бо йому другий півень око виклював. Я його тримала у коробці. Ну співав той півень, то що я йому зроблю?» - розводить руками пані Віра.
Як повідомив поліцейський Ківерцівської територіальної громади Іван Базилян, який працював на місці та налагоджував діалог зі старенькою, до поліції звернулися представники Ківерцівської міської ради, повідомили, що в одній з квартир на вулиці Некрасова, 24 живе мешканка пані Віра.
«Вона відмовляється відчиняти двері сантехніку, який має відремонтувати поломку в її квартирі, внаслідок якої затопило помешкання мешканки поверхом нижче. Ми приїхали сюди і налагодили комунікацію з пані Вірою. На даний час вона впустила у свою квартиру майстра, який проводить там ремонтні роботи», - проінформував правоохоронець.
До слова, Віра Борис - не самотня. Жінка мешкає разом із дорослим сином, який, зі слів сусідів, зловживає алкоголем. Сама ж пані Віра каже, що має ще й доньку. Вона пообіцяла журналістам, що «поприбирає у квартирі і не буде стягувати до приміщення мотлох». Але чи дотримає слова - покаже час.

На фото - квартира Віри Борис (з архіву поліції)
Вікторія СЕМЕНЮК


Фото та відео автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
яробот Показати IP 18 Травня 2021 15:03
бідна старенька, мабуть, самотня... ніякого співчуття від людей...
Василь Показати IP 18 Травня 2021 20:21
Дана старенька є хворою людиною-клептоманя і шизофренія ,або інше порушення мозку.Закінчують дані особи трагічно.В житті створюють проблеми сусідам.Потребують ізоляції або постійного нагляду рідних.В нашому будинку також проживала така особа.забила квартиру до потолка мотлохом,загорілось і людина згоріла.Нижні квартири при тушінні пожежники затопили.
Не Василь до Василь Показати IP 19 Травня 2021 12:20
Діагноз не вірний, вона ж не краде, а збирає. Це так званий синдром Плюшкіна або силогоманія чи хоардинг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus