USD 39.80 40.08
  • USD 39.80 40.08
  • EUR 39.80 40.08
  • PLN 9.85 10.00

Голів територіальних громад Волині просять долучитись до співфінансування обласного військового ліцею

18 Серпня 2023 22:36
Голова Волиньради Григорій Недопад скликав лідерів громад на Координаційну Раду та наголосив на важливості роботи цього дорадчого органу, а надто в умовах, коли регіональна політика на загальнодержавному рівні розвивається досить мляво, зокрема, з огляду на об’єднання двох профільних міністерств та бездіяльність Української Асоціації районних та обласних рад.

Про це повідомляє пресслужба Волиньради.

«Ми не хочемо, щоб керівники самоврядних органів Волині залишались наодинці зі своїми проблемами. Має бути живе спілкування та обмін думками, з метою виявлення та вирішення важливих проблемних питань як на місцевому, так і на загальнообласному рівнях», – зауважив він.

Найперше він акцентував увагу голів громад на потребі фінансової підтримки обласного військового ліцею імені Героїв Небесної Сотні в частині розширення потужностей закладу.

Читати ще: Локомотив успіху: на Волині громади закликають співпрацювати з Агенцією регіонального розвитку

«Сьогодні завершується вступна кампанія, і з 1350 поданих абітурієнтами заяв можливо задовольнити лише 390. Тобто майже тисяча дітей, які мали намір здобувати знання з військової справи, не можуть цього зробити, бо просто немає місць. До честі керівника, він зумів взяти на навчання усіх дітей, батьки яких загинули або захищають Україну. Сьогодні триває реконструкція у двох житлових корпусах ліцею. У ході робіт з’ясувалося, що обсяг ремонту значно зріс. На що додатково потрібно відшукати 10 млн грн. 5 мільйонів на наш комунальний заклад буде виділено з обласного бюджету. Я прошу голів територіальних громад також долучитись до співфінансування цих ремонтних робіт, адже в ліцеї навчаються або ж мають такий намір і діти з ваших громад. Вочевидь, попит на навчання у ліцеї з року в рік зростатиме, адже професія військового сьогодні є однією із найбільш актуальних», – звернувся голова обласної ради до присутніх.
Читати ще: Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою підписав меморандум із військовими

Фінансової підтримки з бюджетів усіх рівнів потребує й обласне бюро судово-медичної експертизи, зокрема, в частині евакуації полеглих волинських воїнів. «Крім своєї основної роботи з жовтня 2022 року на нас було покладено додаткові функції. В рамках гуманітарного проєкту «На Щиті», за сприяння ОВА, обласної ради і за погодженням Центрального управління Цивільно військового співробітництва Генштабу ЗСУ, ми здійснюємо транспортування тіл загиблих військовослужбовців з прифронтових міст до місця поховання. Обласна рада та ОВА допомогли налагодити чіткий алгоритм роботи та логістику доправки тіл загиблих у найкоротші терміни», – зауважила очільниця обласного бюро судово-медичної експертизи Лілія Вірун.
Вона розповіла, що евакуація полеглих воїнів здійснюється трьома спеціалізованим автомобілями-рефрижераторами, які надані благодійниками, у тому числі й закордонними. Кожне авто щомісячно здійснює 8 гуманітарних рейсів, протяжністю близько 20 тисяч км. «Я хочу висловити вдячність керівництву обласної ради за посильну допомогу у технічному обслуговуванні автомобілів. Також зауважу, що за сприяння обласної ради та ОВА для потреб бюро з обласного бюджету минулоріч було виділено додаткові асигнування в розмірі 164 тис. грн на придбання паливно-мастильних матеріалів. Для цієї ж мети в обласному бюджеті на 2023 рік нам затверджено видатки в загальній сумі 430 тисяч гривень. Ми також налагодили співпрацю з Рівненською ОВА і вони також перераховують на баланс нашої установи кошти за транспортування своїх полеглих земляків», – зазначила вона.

Голова обласної ради висловив вдячність зокрема Луцькій, Ковельській, Підгайцівській та Боратиській тергромадам, які уже фінансово долучаються до фінансування місії «На щиті». «Я закликаю керівників інших громад також виділяти фінансування на ці потреби. Хай це буть невеликі кошти, але кожна громада долучиться до важливої справи. Давайте усі разом будемо робити все можливе, щоб достойно віддати останню шану нашим Героям. Це наш спільний біль», – підкреслив Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 19 Серпня 2023 08:20
Тільки те , що вони позїзджались - було витрачена тисяч 50 грн.. Такі заходи можна робити онлайн. Коли совок з голів наших голів відійде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus