USD 39.50 39.85
  • USD 39.50 39.85
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.90

Голова бюджетної комісії облради – про пріоритети та розподіл вільних залишків

4 Квітня 2018 21:39
Тривала наполеглива робота з депутатами та громадою, пріоритети для освітніх і медичних закладів та результати, за які не соромно звітувати в облраді: про перші місяці роботи на посаді голови постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики розповіла Ірина Вахович під час сесії Волиньради 4 квітня.

Нагадаємо, доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри фінансів Луцького національного технічного університету Ірина Вахович очолила бюджетну комісію Волиньради у лютому цього року.

Зі слів голови бюджетної комісії, ще торік проводили громадські слухання щодо того, на які пріоритети витрачати кошти. На ці слухання залучали керівників установ обласного підпорядкування, профільних управлінь ОДА та депутатів з різних постійних комісії облради. Нині, як розповіла депутат, при розподілі вільних залишків, як і за попереднього голови комісії Андрія Турака, робили громадські слухання.

Пріоритетами фінансування цього разу визначили, зокрема, пожежну сигналізацію в освітніх закладах. Майже 9 мільйонів гривень із залишків освітньої субвенції витратять на пожежну сигналізацію у закладах освіти, зокрема, для коледжу, де раніше вже виникала пожежа. Також профінансують обласні комунальні медичні заклади, передбачать кошти на конкурс місцевих ініціатив тощо.

Крім того, додала Ірина Вахович, систематизували запити депутатів облради (загалом їх назбиралося на суму понад 100 мільйонів гривень) – визначили найбільш пріоритетні, хоча лишилося чимало невирішених питань, які розглядатимуть під час наступного розподілу вільних залишків.

Голова бюджетної комісії розповіла, що цій роботі вона зараз присвячує 100% часу: йдеться про громадські слухання, систематизацію проблем, виїзди в заклади комунальної власності з перевірками та визначення, чи справді їхні проблеми є пріоритетними, роботу з фракціями, щоб довести доцільність виділення коштів. Тому робота займає багато часу, але приносить результати, за які можна прозвітувати перед облрадою. Тож Ірина Вахович впевнена, що комісія рухається у правильному напрямку.

Відзначив позитивну динаміку роботи голови бюджетної комісії і голова Волиньради.

«Робота змінилася на краще. Грамотно працює комісія, і в міжсесійний період теж. Депутати повністю володіють інформацією, я цілком задоволений змінами, які відбулися», - зазначив голова Волиньради Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus