USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Голова Волиньради назвала основні досягнення області за рік

10 Вересня 2020 10:49
Голова облради прозвітувала за річну діяльність Волинської обласної ради.

Про це йшлося 10 вересня під час позачергової 31 сесії Волинської обласної ради.

Голова обласної ради Ірина Вахович прозвітувала за діяльність ради за 2019 рік. Насамперед вона нагадала, що приступила до виконання обов’язків голови ради з липня 2019 року, тому звітує, зокрема, й за піврічну діяльність попереднього голови Ігоря Палиці.

«2019 рік був насичений підготовкою і реалізацією регіональних програм. Загалом на 24 діючі регіональні програми було скеровано 92 мільйона гривень», – сказала Ірина Вахович і додала, що ще близько 22 мільйона гривень було скеровано на житлово-комунальну галузь області, зокрема на ремонти.

Вона пригадала, що на кінець року в рамках реформи децентралізації в області нараховувалося 54 ОТГ.

Пріоритетом каденції Ірина Вахович назвала галузь охорони здоров’я. Голова ради зазначила, що минулого року в Луцьку нарешті було відкрито потужний перинатальний центр, на будівництво якого було спрямовано близько 220 мільйонів гривень. Ще понад 40 мільйонів гривень було витрачено на ремонт інфекційної лікарні.

Основними досягненнями області у 2019 році, як розповіла Ірина Вахович, є реалізовані 198 проєктів громадами, 326 кілометрів відремонтованих доріг, понад 1 мільйон тонн зібраних зернових, освоєні 90 мільйонів гривень на реконструкцію та будівництво амбулаторій, придбані автомобілі для сімейних лікарів, дві новозбудовані школи, відкриття двох дитячих садочків, придбані 13 шкільних автобусів, ремонт санітарних кімнат у навчальних закладах, відкриття 11 спортивних майданчиків, утворення сім центрів адміністративних послуг.

Ірина Вахович розказала, що на майбутнє необхідно розвивати транскордонну співпрацю, відновлювати пам’ятки області, розвивати туризм, облаштувати індустріальний центр у Ковелі, розвивати промисловість, екологічне виробництво й ефективно використовувати природні багатства області.

Депутати, своєю чергою, порекомендували звернути увагу також на створення наглядових рад при медичних закладах області та вирішення бурштинового питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Виборець Показати IP 10 Вересня 2020 11:33
А 1 млн. тон зернових обласна рада збирала чи приватні землевласники?
Не смішіть Показати IP 10 Вересня 2020 14:08
Які досягнення??? Іх найбільше досягнення- це зібрати сесію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus