USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським спортсменам з особливими потребами подарували автомобіль

21 Серпня 2020 14:34
Відтепер волинські спортсмени з особливими потребами матимуть власний спеціалізований транспорт, украй потрібний їм, аби виїжджати на змагання та навчально-тренувальні збори, повідомляє телеканал «Аверс».

Це питання піднімали впродовж двох років. І цьогоріч пі час формування бюджету в обласній раді заклали кошти для придбання такого транспорту. Голова обласної ради Ірина Вахович вручила ключі на автомобіль Peugeot начальнику Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктору Галану-Ващуку та директору обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Миколі Зайченку.

Волинь – єдина область в Україні, яка має чемпіонів Паралімпійських зимових, літніх та Дефлімпійських ігор. І важливо підтримати таких особливих спортсменів, аби вони могли й далі тренуватися та досягати високих результатів.
Наявність такого транспорту дасть можливість більшому складу учасників брати участь у змаганнях, їздити на різні навчально-тренувальні збори. Раніше це була величезна проблема. Використовували різні службові автомобілі, які зовсім не пристосовані до транспортування візків.

Новий автомобіль обладнаний спеціальним пандусом, всередині має кріплення для візків, кожне крісло окремо регулюється та надійно кріпиться до підлоги.
Такому подарунку зраділи і спортсмени-фехтувальники. Волинська збірна входить в трійку найкращих у світі.

«Набагато легше буде спортсменам із поїздом до місць змагань і тренувань, посадити їх на потяг і зустріти», – зазначає тренер з фехтування Олексій Сундієв.
Окремі тренери отримали подяки за величезний вклад у розвиток спорту серед інвалідів на Волині та підготовку спортсменів. Один з них – тренер з лижних перегонів та біатлону Микола Білера.

А його вихованка Богдана Конашук цього дня отримала посвідчення майстра спорту міжнародного класу з лижних перегонів. За п’ять років дівчина встигла показати високі результати на кубках та чемпіонатах світу, де входила до трійки лідерів.

Наступним кроком влади, зазначила Ірина Вахович, буде додаткове приміщення для повноцінних занять спортсменів з особливими потребами, аби вони могли і далі прославляти наш край своїми здобутками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus