USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Голова Волинської ОДА «не зарахував» звіт начальника управління водних ресурсів

26 Березня 2018 14:59
Проблеми з затопленням територій, неочищені меліоративні канали та невідремонтовані насосно-силові агрегати: замість заслуховування «парадного звіту» голова Волинської ОДА Олександр Савченко викликав до себе на докладну нараду начальника обласного управління водних ресурсів.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 26 березня.

Вже під час початку звіту керівника обласного управління водних ресурсів голова ОДА зауважив, що той озвучує «заклики до кращого життя», не наводячи цифр та не говорячи про недоліки.

На це начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук повідомив, що нині господарська меліоративна мережа передана на баланс сільрад та ОТГ і немає служби експлуатації цих мереж. Окремі ділянки технічно-господарських каналів чистять, але лише у тих випадках, коли розпочинаються затоплення чи підтоплення. З його слів, зараз це питання № 1, яке потрібно вирішити.

«Чому ви цього не кажете, чому я з вас витягую ці слова? Чому ви не доповідаєте, що цим займаєтеся?» - запитав голова Волинської ОДА, наголосивши, що йому не потрібен «парадний звіт».

Зі слів Ростислава Кравчука, також в області потрібно відремонтувати 20 насосно-силових агрегатів на суму 650 тисяч гривень, адже насосні станції побудовані переважно 40 років тому. Галузь наразі фінансується обмежено, але намагаються залучити кошти іноземних інвесторів та органів місцевої влади.

Заслухавши доповідь посадовця, голова ОДА зауважив, що така доповідь не заліковується, тому завтра Ростислав Кравчук повинен прибути до нього для серйозного обговорення цих проблем. Варто, мовляв, розуміти, куди тече Прип’ять і про те, що затоплення може загрожувати населеним пунктам на Київщині.

Звільнений за проханням Олександра Савченка з посади заступника директора «Житомирводоканалу» Олександр Закузенний тепер працюватиме як радник голови Волинської ОДА та долучиться до розгляду озвучених проблем.

Нагадаємо, Олександр Савченко також повідомляв, що рятуванням незаконно зведених на берегах водойм будинків повинні перейматися їхні власники, а не облдержадміністрація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 26 Березня 2018 15:09
Шановний пане, новопризначений голово ОДА, викличте до себе керівника лісового господарства - кватирка. І запитайте його про винищення лісового фонду, як вагони лісу ідуть в Ковелі за кордон. що він робить для того аби хоч якось врятувати ліс Волині.??? а САМЕ ГОЛОВНЕ, дослухавши йгого щебетання перед Вами, заставте його написати заяву по власному бажанню і тоді збережете ліси
ник Показати IP 26 Березня 2018 15:19
невже заставить за?ницы виддирваты вид сидала..шось аж не вирыться..
фідвалофіа Показати IP 26 Березня 2018 15:23
Нехай сяде на амтомобіль і заїде в Липне, Городище і по сторонах подивиться.... Лісу вже нема. Шмаляють сосний в 20 см. Оце короїди....
123 Показати IP 26 Березня 2018 17:00
В Ратно нехай заїде разом з Кравчуком. Поможе тутешньому водному царю в парі з міліціонером та суддьою за державний кошт земелькою торгувати. Голова Рда також не збоку. Камаз 1000 грн - ходка. За день всі насоси області поремонтували б і канали проблемні повичищували від грязюки , як би менш крав. Будинок як замок в бідного державного чиновника за кілька років виріс. А зарплати толком людям нема з чого платити. Людей в колективі має за ніщо, за бидло. А насоси почекають-поліщуки вже привикли в болоті бовтатись. Невже Савченко таки розбереться та дасть їм всім бобу - вже зовсім страх втратили, бо попередній тільки попіаритись сюди приїздив
Не те слово Показати IP 26 Березня 2018 17:33
Що тільки робиться вже в області. З водою, з лісом, піском, торфом. Вже все що залишилось і те порозкрадають і порозвалюють. Повиганяти тих Гунчикових радників порадників і все. А тоді до голів РДА придивитись. Більшість з них повна непотріб, які до цього ніде толком нічого не робили, туалета не построїли, але керують- правда як вміють, тобто не фіга не роблять. Тільки за свої кармани переживають. Пройтись по державним закупівлям, розпорядниками коштів яких є рда - та й все відразу стане ясно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus