USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Савченко заявив, що не рятуватиме від затоплення незаконні хороми на берегах водойм

26 Березня 2018 11:57
Зі слів голови Волинської ОДА Олександра Савченка, перейматись ймовірним затопленням будинків-хоромів, незаконно зведеним на берегах волинських водойм, повинні власники цих будинків, а не держава.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 26 березня.

Про вжиття заходів щодо недопущення (мінімізації) підтоплення населених пунктів області інформував начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук. Він повідомив, що під загрозою затоплення на Волині перебувають декілька населених пунктів. Зокрема 8 будинків у селі Зарудчі, сараї яких розташовані за три метри від річки Стохід.

Олександр Савченко зауважив, що люди, які незаконно побудували будинки-хороми на берегах водойм його не цікавлять і він порушуватиме питання про покарання за такі дії. Ті, хто свідомо звів будинки з порушенням закону його не цікавлять, а власникам будинків порадив наймати автомобілі для вирішення проблеми. Натомість очільник ОДА наголосив на тому, що потрібно турбуватися про тих людей, яких повинна захистити держава.

Також він відзначив проблему ремонту доріг області. Адже, на його думку, врятувати цьогоріч жителів Волині від підтоплення, попри впевненість доповідача, не вдасться і їх доведеться евакуювати дорогами, деякі з яких нині виглядають, як не шляхи, а напрямки.

Загалом Олександр Савченко назвав доповідь посадовця незадовільною і «парадним звітом» та сказав, аби той завтра прибув до нього на нараду, щоб серйозно обговорити проблему підтоплень на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
К.лучанин Показати IP 26 Березня 2018 12:33
"Зі слів голови Волинської ОДА Олександра Савченка, перейматись ймовірним затопленням будинків-хоромів, незаконно зведеним на берегах волинських водойм, повинні власники цих будинків, а не держава." - ХОРОША ЗАЯВА, гучна ДУЖЕ. Але є одне але, незаконість хоромів ще треба довести. Я схильний думати, що у хлопців є документи на забудову, вони ж не бідні і дозвіл могли КУПИТИ на незаконне будівництво. Тоді будуть судитися.
скептик до К.лучанин Показати IP 26 Березня 2018 12:39
ага, предметом зустрічного позову буде визнання судом недійсними рішень щодо надання дозволу на таке будівництво
К.лучанин до скептик Показати IP 26 Березня 2018 16:02
І що ,багато "відсудили" дозволів у судах та когось майна позбавили чи оштрафували? Назвіть такі "предмети", а то строчите казна-що і видаєте бажане за дійсне. В нас судовою реформою поки не пахне. А якщо підтоплення захопить територію більшу з будинками хоромами і будинками інших жителів, то що і людей рятувати не треба! Це український маразм чиновників. Розкажіть про це у ЄВРОПІ.
скептик до К.лучанин Показати IP 26 Березня 2018 18:50
як дадуть команду "фас", то ще й не таке відсудять. а рятувати можна по-різному
Іван Антонович Показати IP 26 Березня 2018 12:43
Так хто в заплаві р. Стир в Рованцях землю під забудову пороздавав ? Хто тоді очолював Луцьку РДА, хто с/р в Боратині, фамілії землеміра, архітєктора назвіть. А чи застраховані ті будинки ? Якщо так, то яка страхова компанія ? Чого їхню дурь, хоча там далеко не дурь, а свідома дія, має держава компенсувати ? На цугундер !
Вася до Іван Антонович Показати IP 26 Березня 2018 13:53
А хто ду*нуватий там будувався? Там зараз сухо через те, що не спускають воду в Хрінниках як раніше, згадайте як навіть парк затоплювало, через те, що дамба в Хрінниках відкривалась для недопущення руйнування.
Анонім Показати IP 26 Березня 2018 13:08
За часів Радянської Влади за 100метрів від берега річки та ймовірної заплави будувати НЕ дозволяли-ТІЛЬКИ ДЕ ІНДЕ ГОРОДИ...А як здобули волю то будували де кому завгодно...НЕХАЙ САМИ І РЯТУЮТЬСЯ.
З Рованець Показати IP 26 Березня 2018 13:13
А було колись, а було! Стир розливавася аж до Гнідавської церкви ,нинішнє Рованецьке кладовище.Плавав весь луг . А з іншого боку плавав парк аж до вул.Замкової.Місцеві ,знаючи про це , не хотіли будуватися на берегах Стиру. А то ...... понаєхалі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus