USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Городи замість парку: в Ковелі – конфлікт через міську землю

17 Серпня 2022 08:39
Пішохідна доріжка на вулиці Волі в Ковелі розділяє водосховище та зелену зону з людськими городами. Ще до повномасштабного вторгнення в місті вирішили впорядкувати паркові території.

Віддавна на місцевій набережній люди займалися сільським господарством та облаштовували городи на землях, що належать місту. Коли міська влада вирішила впорядкувати цю територію та облаштувати тут парк, місцеві забили на сполох, ідеться в сюжеті 12 каналу.

«Це територія парку. Ми наводимо лад із парковою територією і під усі паркові території відводимо земельні ділянки», – говорить перший заступник Ковельського міського голови Тарас Яковлев.

Відповідно до генерального плану міста, територія вздовж лівого берега водосховища – зелена зона, землі загального користування, вулиця та зона садибної житлової забудови. Детальний проєкт території розробили згідно з генпланом, аби чітко визначити межі цих ділянок. Землі садибної забудови, які можуть бути надані в приватну власність, займають 85 соток.
Саме ці садибні ділянки стали причиною конфлікту між місцевими жителями і міською владою. Люди обурюються, бо мають тут городи. Бояться, що на їхньому місці з’явиться проїжджа частина. Однак не приховують, що за документами ділянки належать не їм, а місту. Додають: спроби приватизувати ділянки та користуватися ними на законних підставах були.

«Ми хотіли взяти в оренду. Нам зразу сказали, що це не положено», – говорить місцева мешканка Тетяна Івчик.

Представники міської влади пояснюють: попри те, що ідея облаштувати тут проїжджу частину справді була, наразі її не розглядають, а от забирати городи в місцевих не збиралися.

«Ні в кого не було жодних планів щодо того, аби забрати в когось земельну ділянку, – наголошує Тарас Яковлев, – але дехто з людей своїми городами заліз на прибережну смугу».

Це заборонено законодавством. Якщо люди його дотримаються, відступлять на кілька метрів і отже, приведуть території у відповідність до генерального плану, то врешті зможуть приватизувати свої ділянки до меж природоохоронних ліній, що захищають водосховище.

Місцева влада, своєю чергою, пообіцяла облагородити територію парку, встановити там, наприклад, дитячі чи спортивні майданчики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ГОСПОДАР Показати IP 17 Серпня 2022 09:33
Це - сади перемоги. Все зараз дорого. Українців агитували садити городину. Люди самі своєю працею вирощують собі запаси на важкі часи. Парки і велодоріжки будуть актуальні після перемоги.
Поліська логіка Показати IP 17 Серпня 2022 09:56
Спочатку дід самовільно оброляв землю - потім внуки вже кажуть, шо то все родинне - потім картопля із садком, але без сплати податків - потім намагання взяти в аренду - потім переведення в землі житлової забудови і, накінець. - будівництво особняків на березі водосховища !
Волинянин Показати IP 17 Серпня 2022 12:57
Приватизація!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus