USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Ковелі хочуть озеленити набережну новими насадженнями

1 Червня 2021 07:20
Набережну міста Ковеля пропонують озеленити насадженнями павловнії повстистої (на фото).

Таку пропозиції на платформі Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Оксана Артемук.

Як наголосила, місту потрібна тінь, адже після реконструкції набережної та вирубки наявних дерев, нових великих насаджень там досі не з’явилося.

«Улітку в цій зоні дуже бракує дерев, за якими можна було б сховатися від пекучого сонця», – наголосила авторка петиції.

На її думку, висадження на набережній павловнії повстистої матиме низку переваг, адже це дерево має величезне листя, яке дасть і більше тіні, і більше кисню, розлогу крону, швидкі темпи росту (півтора метра за рік) та велику тривалість життя (до 100 років). Окрім того, павловнія повстиста стійка до шкідників і напрочуд гарно квітне.

«Тож пропоную скористатися досвідом європейських столиць в озелененні міста та створенні затишних місць відпочинку. ГО «Kovel animals» готова взяти участь у розробці проєкту озеленення та безпосередньо у висадці дерев», – вказала Оксана Артемук.

Відзначимо, аби її петицію розглянула Ковельська міська рада, за 90 днів її мають підписати мінімум 150 осіб. Підтримати пропозицію Оксани Артемук можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus