USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Городищенська ОТГ першою в області отримала землі поза межами населених пунктів

28 Лютого 2018 19:00
Земельні ділянки державної власності у комунальну власність отримала Городищенська сільська ОТГ Луцького району Волинської області. Рішення про передачу земель сільгосппризначення поза межами населених пунктів першим семи об’єднаним територіальним громадам України, серед яких і Городищенська ОТГ, ухвалене на рівні Уряду наприкінці січня. Нині ж рішення на етапі практичної фази реалізації.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Так, 27 лютого 2018 року, відбулася церемонія підписання акту приймання-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення із державної у комунальну власність. У церемонії підписання взяли участь сільський голова Городищенської ОТГ Світлана Соколюк та в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Волинській області Іван Галицький.

Нагадаємо, 31 січня 2018 року Уряд прийняв розпорядження, відповідно до якого Держгеокадасту заборонено розпоряджатися землями на території ОТГ, за винятком випадків, коли з таким проханнями звертаються самі об’єднані громади. Процес передачі земель стартував із 1 лютого, а завершити його повинні до кінця 2018 року.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ У ВЛАСНІСТЬ 40 ОТГ ВІДДАДУТЬ БЛИЗЬКО 30 000 ГА. ІНФОГРАФІКА

Коментуючи процес, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосиив, що реформа децентралізації розпочалася рівно 4 роки тому – у лютому 2014 року та мала в своїй основі ідею розвитку потенціалу, який мають громади.

За минулі роки процес став незворотнім, передача фінансових та адміністративних повноважень закріплена законодавчо. Тож, як зазначив Володимир Борисович, процес передачі земель буде завершений до кінця поточного року

– Сьогодні ми віддаємо те, що належить людям – передаємо землю у власність громадам. У громадах є повноваження, ресурси, земля – будь-ласка, налагоджуйте життя», – сказав Глава Уряду

Довідково: Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області затверджений акт приймання-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення із державної у комунальну власність. Згідно цього акту Городищенська сільська ОТГ Луцького району Волинської області у комунальну власність отримала 926,48 га (в тому числі Городищенська сільська рада – 8,19 га, Несвічивська сільська рада – 49,24, Михлинська сільська рада – 366,91 га, Бережанківська сільська рада – 165,85 га, Угринівська сільська рада – 336,28).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus