USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Держгеокадастр більше не розпоряджатиметься землями ОТГ

31 Січня 2018 15:38
31 січня 2018 року Уряд прийняв розпорядження, відповідно до якого Держгеокадастр має передати землі державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад до кінця 2018 року.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Кабінету Міністрів.

«Я обіцяв, що земля об’єднаним громадам буде передана, і це буде виконано. З завтрашнього дня жоден геокадастр країни не має права приймати одноосібні рішення (по землям в межах об’єднаних громад. - Ред). Не дай Бог хтось спробує передати землю поза межами населеного пункту (без згоди ОТГ. – Ред.). За це буде чітка кримінальна відповідальність – викинемо з кабінету», - попередив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, наприкінці січня Глава Уряду повідомив, що Кабінет Міністрів України знайшов оптимальне юридичне рішення і готовий вже з лютого розпочати процес передачі землі поза межами населених пунктів у власність об'єднаним територіальним громадам. За рішенням Уряду з лютого громади можуть планувати свої території.

Слід зазначити, що через зловживання Держгеокадастру у Волинській області чимало земель громад відійшли через корупційні схеми в приватні руки. Зокрема повідомлялося про те, що на Волині землевпорядники викривали зловживання екс-заступниці голови Держгеокадастру області Олени Ланевич під час її перебування на посаді заступника начальника ГУ Держгеокадастру області. Так, йшлося про її причетність до роздачі земель на підставних атовців. Аналогічні звинувачення висували і екс-очільнику Держгеокадастру на Волині Василю Василенку, якого депутати Волиньради вимагали звільнити з займаної посади за «дерибан» землі та численні зловживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юрист Показати IP 31 Січня 2018 21:54
Лишилися непривабливо-інвестиційні землі, та залишки недокрадених держгеокадастром земель...
Волиняка Показати IP 31 Січня 2018 22:00
Лишилася земелька де-не-де під цвинтарі.. І то чув в Дубовому держгеокадастр і ту продав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus