USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Графіті: юнака покарали за мистецтво. ФОТО

2 Травня 2012 12:18
На 51 гривню оштарфували 24-річного лучанина, який розмальовував графіті фасади будинків в обласному центрі Волині.

Про це повідомили у СЗГ УМВС області.

Під час відпрацювання Луцьк працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу УМВС України у Волинській області затримали на гарячому 24-річного лучанина, який розмальовував фарбами графіті на фасаді одного із будинків обласного центру.

Як повідомила начальник ВКМСД Луцького МВ лейтенант міліції Наталія Пельчар, молодик має хист до графіті, адже захоплюється ним із дитинства. Вона розповіла, що навіть стіни у помешканні правопорушника повністю в його мистецтві.

Правопорушник розповів, що він насправді не хоче малювати на фасадах та стінах будинків міста, але поки що в обласному центрі немає спеціально виділеного місця для графіті. Саме через це любителі графіті змушені «творити» в заборонених для цього місцях.

У свою чергу молодик вину визнав повністю, навіть погодився повитирати стіну, яку він розмалював.

Але, незважаючи на це, за вказане правопорушення лучанина притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Отож, його оштрафували на 51 гривню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Viv Показати IP 2 Травня 2012 12:27
Яке це мистецтво? Це уродство! Побільше б саджали і штрафували за таке. Нехай собі власний будинок розмальовує!!!
МІСЦЕВА до Viv Показати IP 2 Травня 2012 13:19
ЧОМУ ВИ ТАКІ КАТЕГОРИЧНІ ??? У КОЖНОГО СВОЇ СМАКИ ! І ЇХ ТРЕБА ПОВАЖАТИ. А ДЕ МАЛЮВАТИ ЦЕ ВЖЕ ІНШЕ !?
Роман до Viv Показати IP 2 Травня 2012 13:54
А саджати за що?! Не треба так гарячкувати!
Лучанин Показати IP 2 Травня 2012 14:56
Саджати нема за що. Тільки от кожного митця після його дій треба змусити відновити вигляд будівлі, споруди, тощо. Можна без штрафів. Я думаю таких митців після цього б поменшало.
анонімус Показати IP 2 Травня 2012 15:08
а я, наприклад, люблю розмальовувати стіни наскельними написами! це моє бажання! поважайте його!
Hunter до анонімус Показати IP 2 Травня 2012 16:57
Розмалюй наскельними написами собі обличчя та інші частини тіла або, як запропонував дописувач "Viv", власний будинок. І ми всі поважатимемо твоє бажання! P.S.Тільки будинок має бути власний.
AntiUkrainofob до анонімус Показати IP 2 Травня 2012 17:21
от і розмальовуй стіни своеї квартири
прівєт Показати IP 2 Травня 2012 20:09
м...кі, графіті нє астановіть.
Остап Показати IP 2 Травня 2012 23:00
Хлопець за власний кошт, без допомоги комунальникiв, малюе (псуе) фасади оздобленi пiд "евро„ може краще дати йому фарбу може мiсто було б не таке "гавнiше"?
111 Показати IP 2 Травня 2012 23:17
та яке то мистецтво. тільки місто паскудять. хочете талант втілювати - домовляйтесь з фірмами за рекламу і вивіски. в кого є талант той проб"ється. а решту - в ПТУ на малярів. хоч користь буде.
Мягенька Показати IP 3 Травня 2012 01:43
краще хай створюють гарні графіті, а не тупі пошлі надписи з трьох і більше букв... таких чомусь не ловлять, а людей мистецтва за нестворене спеціально місце саджають... в нормальних місцях є спец стіна виділена для такого і ніякі будинки не розмальовуються... це якби не було туалету взагалі ви б терпіли, чи пішли б куди-небудь?... ви не знайомі з творчістю, мистецтвом... ви не знаєте, як це... тому створіть стіну для творчої молоді і тоді вже ловіть хуліганів, які навмисне псують фасади...
Лучанка Показати IP 3 Травня 2012 07:09
За графіті - оштрафували. А коли на дитмайданчику біля багатопроверхівки "лохи" з усього мікрорайону встановили стіл та лавочки, цілими днями там курять, п'ють, грають в карти, матюкаються: викликаєш мінтів - нікого не оштрафують.
лл Показати IP 3 Травня 2012 09:16
то не правильно- треба було заставити пофарбувати весь фасад будинку . там би не обійшлося 51 гривнею
приєднуюся Показати IP 3 Травня 2012 09:39
Приєднуюся!У нашому житті стільки похмурих та сірих днів, що фестиваль графіті не зашкодив би! Тим паче в місті стільки облущених та обгаджених фасадів, на які НЕМАЄ ГРОШЕЙ! Нехай би мерія подумала: місце розмальовки, що б вона там хотіла бачити(напрям роботи)і нехай би розмальовували будинки! Все ж краще!А потім,ж на Волині стільки всього треба розмалювати!!! Одні зупинки сільські чого варті! Не можете зробити(бо НЕМАЄ КОШТІВ) дозвольте художникам!!!
Яна Показати IP 3 Травня 2012 10:19
Повністю погоджуюсь з Лучанкою.Краще б бидлоту яка серед білого дня на вулицях міста, в скверах, на майданчиках, квасить пиво, а то й не тільки пиво, матюкаються, плюється, як верблюди, штрафували. А то просто "ай-яй-яй" якого правопорушника затримали й оштрафували - графіті малює.
Бармалєй Показати IP 3 Травня 2012 10:43
Якщо роботи цього чувака на даху біля лялькового театру і по Крилова, між "Світом канцелярії" та "Гедеоном", то йому подяку оголошувати потрібно.
МІСЦЕВА до Бармалєй Показати IP 3 Травня 2012 22:01
погоджуюсь на 100% з ЯНОЮ І БАРМАЛЕЄМ
Pavel Показати IP 3 Травня 2012 23:05
От тих, хто в парках сміття залишає, хоч би одного оштрафували на тисяч 5000 і протріщали по всіх новинах про це, толку більше б було.
Cikoe Показати IP 4 Травня 2012 00:21
Окремим дописувачам ніколи не зрозуміти цього самого граффіті, і якщо творчу реалізацію обмежувати виготовленням жлобських вивісок, то від неандертальського стилю ви недалеко відірвались ))) на фото, що ілюструє текст не видно стіни під "євро", очевидно тим євро там й не пахне...Граффіті завжди межувало й очевидно межувати на рівні стилістичного жанру образотворчого мистецтва та агресивного вандалізму...весь світ з цим уживається й лучани від цього не сконають точно...хоча зрозуміло шо цей аспект не радує можливо око, але арт не завжди повинен тільки подобатись, він має збуджувати й викликати якісь реакції в оточуючих! а те що рагулі з півасьом біснуються і міліція (та сама аудиторія тільки з гумовим аргументом й посвідченням від держави) нічого неспроможна вдіяти, то це й взагалі не новина, фактично одним миром мазані ж. Відео на злобу дня: http://www.youtube.com/watch?v=kvoQg811W58
InternetWarrior Показати IP 4 Травня 2012 13:25
адміністративні порушення треба давати тим хто розписує будинки гидкими "тежиками" , а це й малюнок ще нормальний.
о-00 Показати IP 4 Травня 2012 14:20
а я не хочу жити у будинку розмальованому трьома буквами! яке ж то мистецтво.то наруга над людьми.Інша справа такі роботи як на даху біля лялькового .
каріна Показати IP 5 Травня 2012 16:43
брєд))це навіть не 24річний малював))хаха брек
Роман Машрум Показати IP 9 Травня 2012 14:06
Вигадка. Не було такого зовсім.
анонім Показати IP 11 Травня 2012 17:31
да канєшно хай молодь не малює(хай лудше гроші викідають на ширку пятку алкоголь)і майбутні їхні діти будуть уродами. ті люди що пишуть на рахунок того шо це вандалізм і не мистецтво хай закриють свій паганий роти. і перед тим як пиздіти попробували б самі намалювати так."треба просто робити свою справу а не забороняти робити щось іншим" ви важаїте це не мистецтвом графіті розвивалось і ше розвивається вже більш як 100 років і буде розвиватись. вам просто вбили в мозок що це погано, влада якій не вигідно признати графіті мистецтвом.а як мужик хуйом малює мазню і продає її за 15 тисячь баксів,то це по вашому мистецтво так виходить,йогш народ визнав)) " я важаю що це прикрашає рутинні сірі бетонні стіни,огляніться ви всі як в клідці"
анонім Показати IP 11 Травня 2012 17:43
це брихня.аякшо і нє тоті кому не нравиться хай закриють свої пагані роти. графіті було є і буде це мистецтво просто владі не вигідно це признати і вона вбиває всякім лапухам в голову шо це погано і вони ведуться як стадо баранів. да канєшно хай не малюють хай йдуть ширяються бухають і курять траву.вбивають майбутьню націю))
Енгерон-Макарон Показати IP 6 Липня 2012 19:54
заборонений плід завжди солодкий,поки граффіті будуть забороняти,люди будуть малювати,а як дозволять малювати райтери перебісяться і не так будуть бамбити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus