USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голову Любомльської райради покарали за корупцію

5 Серпня 2016 11:25
За корупційне правопорушення покарали голову та заступника голови Любомльської районної ради. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратурою Волині спільно з працівниками Служби безпекив області задокументовано факт адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, вчиненого головою та заступником голови Любомльської районної ради.

Беручи участь в сесії районної ради 24 грудня 2015 року, керівник органу місцевого самоврядування та його заступник проголосували за встановлення собі надбавки за виконання особливо важливої роботи за грудень 2015 року в розмірі 50 відсотків до посадового окладу.

Під час чергової сесії ради, яка відбувалася 25 лютого, і голова, і заступник були “за” встановлення собі 50-відсоткової надбавки до окладу на весь 2016 рік.

Окрім того, вони того дня проголосували і за присвоєння собі рангів посадової особи органу місцевого самоврядування. Голова – шостого, заступник – восьмого.

Такими своїми діями посадовці порушили вимоги Закону України “Про запобігання корупції”, адже мали повідомити депутатів про наявність конфлікту інтересів та не брати участі в голосуванні.

Любомльський районний суд визнав обох посадовців винними у неповідомленні у встановлених законом випадках та порядку про наявність у них реального конфлікту інтересів та вчиненні дій і прийнятті рішень в умовах конфлікту інтересів та призначив їм адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень кожному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Цвинтар А.А. Показати IP 5 Серпня 2016 13:04
Наказали щуку і кинули у річку ! З таким покараннями , - корупцію подолаємо років за 500 не менше ...
прокуратурі Показати IP 5 Серпня 2016 13:11
ви ід**ти, де корупція, ви прокурори самі корупціонери перші!!!!!!!!!!
цвинтару Показати IP 5 Серпня 2016 14:01
по закону голова ради відповідає за фінанси ради, порошенко, гройсман встановіть зарплату головам рад, повний ідіотизм коли потрібні рішення сесії, є бюджет гроші платять в межах бюджету, але ось такими дурними справами займається прокуратура, а дійсно хабарники жирують
гузь Показати IP 5 Серпня 2016 15:58
наш голова -- ТОРБА!!!!!!
до прокурорів Показати IP 5 Серпня 2016 15:59
Маразм.Депутати ВР встановили собі надбавки-то це нормально, а тут це корупція.Клініка. Проголусувала сесія - значить надбавка положена.
Саша Показати IP 5 Серпня 2016 16:27
Оце так корупція ))) І що головне - прокуратура і СБУ буде рапортувати що викрила злочинне кубло.... Не там шукаєте - КМ, ВР, Гепрокуратура - там зосталися старі кадри і так само беруть,
Анонім Показати IP 8 Вересня 2016 22:50
Ото виявили не там шукають голова нормальний скільки всого зробив молодець хай попереднього голову пощипають отам є чим прокуратури зайнятись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus