USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гріли тварин ковдрами й пляшками з теплою водою: як Луцький зоопарк пережив блекаут

26 Листопада 2022 16:34
КП «Луцький зоопарк» без електроенергії довелося геть сутужно, оскільки інших джерел опалення тут немає.

Усі ці дні з 23 листопада електрику в звіринці отримували по дві-три години двічі на добу. І за такий короткий час обігрівачі не могли забезпечити теплом підопічних на належному рівні, пишуть на сторінці зоопарку у Фейсбуці.

А тепла наразі потребує значна частина колекції: примати, холоднокровні, папуги, лемури. Якщо температура буде знижуватися, до цього переліку додадуться інші види.

«Виходимо з ситуації різними способами. Наприклад, гріємо когось пляшками з теплою водою. Або даємо приматам додатково ковдри. При цьому, усвідомлюючи, що є безліч викликів щодо безпеки наших підопічних, працівники на території зоопарку чергують цілодобово. Навіть приготування їжі в умовах відсутності подання електроенергії стало тим ще випробуванням», – кажуть у зоопарку.

Читати ще: Заземлитися та переключитися. Як Луцький зоопарк допомагає у реабілітації військових

Звісно, що керівництво підприємства потурбувалося про закупівлю альтернативних джерел тепла. Але з огляду на ситуацію в державі, постачання придбаного генератора затримується. І цей термін, відповідно до умов договору, може становити чотири тижні.

«Проговорюємо виклики, які можуть постати у найближчому майбутньому, і готуємося: щоб або запобігти, або залагодити проблеми. Усі підопічні колекції живі-здорові, а колектив працює з вірою у Збройні сили України. Ми знаємо: найтемніше перед світанком. І немає навіть найменшого сумніву, що цю російську чорноту здолаємо», – упевнені всі працівники звіринцю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus