USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громадам Волині пропонують співфінансувати утримання геріатричного пансіонату

21 Жовтня 2021 11:42
Утримання Луцького геріатричного пансіонату обходиться обласному бюджету в 20 мільйонів гривень на рік. Громадам пропонують передбачити кошти на співфінансування для закладу.

Депутат облради Юрій Ройко під час засідання позачергової ІХ сесії зазначив: Луцький геріатричний пансіонат – це стаціонарний інтернатний заклад соцзахисту для цілодобового перебування та догляду за громадянами похилого віку й особами з інвалідністю, які за станом здоров’я потребують цілодобового догляду.

«Станом на 1 жовтня 2021 року в закладі тут перебуває, а фактично довічно проживає 142 мешканці. У тому числі 83 – з Луцького району, із них 55 – з Луцької громади. З Ковельського району – 17, із Володимир-Волинського – 15, 6 – з Камінь-Каширського району. Лише за 2020 рік до пансіонату прибуло близько 15 осіб, із них 12 – з Луцької громади», – наводить депутат кількість мешканців закладу.

З його слів, загальний фонд пансіонату формується з коштів обласного бюджету і на 2021 рік ця сума складає 20 мільйонів гривень.

«Утримання одного мешканця вартує обласному бюджету 15 484 гривні щомісяця. Відповідно до положення, поселення мешканців проводять згідно з путівкою департаменту соцзахисту, але путівки видають без попереднього погодження з пансіонатом. Це створює величезні проблеми і непорозуміння під час поселення й подальшого перебування мешканців», – переконує Юрій Ройко.

З огляду на це, депутат пропонує громадам під час формування місцевих бюджетів на 2022 рік передбачити співфінансування видатків на утримання Луцького геріатричного пансіонату як субвенцію обласному бюджету.

Депутати підтримали запит колеги.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus