USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Гроші повинні працювати»: Савченко проти заробітку на депозитах

17 Квітня 2018 12:55
Громади Волині тримають на депозитах понад 10 мільйонів гривень, а ці гроші, вважає голова ОДА Олександр Савченко, варто вкладати у розвиток краю. Проблеми є і з використанням субвенцій.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації.

Зі слів директора департаменту фінансів та бюджету ОДА Ігоря Никитюка, розміщуючи вільні залишки на депозитах, громади закладають нове джерело доходу, яке суттєво може поповнити бюджет.

«Сьогодні на депозитних рахунках громади області розмістили 733,7 млн грн. Як результат, за перший квартал вдалося отримати додаткових доходів у сумі 10,1 млн грн, як плата за відсотки», - розповів посадовець.

Втім, голова ОДА зауважив, що кошти мають працювати на громаду, а не «лежати».

«Депозити це добре, прибутки теж, але гроші повинні працювати на громаду, на її розвиток, бо є чимало проблем, які треба вирішувати. Взагалі, ми «сидимо на золоті», Волинь дійсно «золота», бо в нас є і корисні копалині, і звичні традиції заробітку: земля, вода та ліс. Але треба ефективно використовувати це», - наголосив губернатор.

Також на нараді доповів й начальник управління Державної казначейської служби Михайло-Мирослав Леміщак. Зокрема він розповів, що мільйони гривень субвенції не освоєні.

«В області залишок субсидій них неосвоєних коштів із держбюджету становить 804 мільйона гривень. А це 38 % від усіх коштів, які надійшли. Із цієї суми 43% - обласний бюджет та 20 % – Луцький район. Ще 53 мільйони гривень на казну Луцька. Ми бачимо, що не використані усі кошти на розвиток медицини у сільській місцевості та на фінансування заходів з охорони здоров’я. Більше того, на дороги та освіту використали менше 10 %», - інформував посадовець.

Йшлося і про те, що бюджети області виконані на 113,7%, що на сотні мільйонів більше ніж за аналогічний період роком раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конь в пальто Показати IP 17 Квітня 2018 14:22
Депозити їм,дороги поробіть,розмітки нема ,на пів року нехватає якісь жулікі її наносять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus