USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гройсман очолив топ найбагатших урядовців України

11 Травня 2017 10:26
Володимир Гройсман - найбагатший, найбіднішим з-поміж членів Кабміну виявився міністр фінансів. Майже мільйон посадовців відзвітували про свої статки за минулий рік – це вдвічі більше, ніж було в 2015-му, але ще жодної декларації у Нацагентстві із запобігання корупції не перевірили, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

За 2016 рік члени Кабміну задекларували 289 млн гривень. Найбільше доходів було в глави уряду – 28 мільйонів. Із них майже половину він отримав від продажу майна – лише за один позашляховик виторгував 3 мільйони. Тепер начебто машини в Гройсмана немає, а є лише в його дружини. "Більшу частину моїх доходів приносить майно, яке я набув іще тоді, коли займався бізнесом, до 2006 року. Завдяки цьому я завжди міг почуватися незалежним", - пояснював свої статки прем'єр.

Після Гройсмана з капіталом у 69 млн гривень у трійці найзаможніших урядовців розташувалися міністр юстиції Павло Петренко (47 млн) і міністр енергетики Ігор Насалик (35 млн). Уляна Супрун, яка в уряді відповідає за охорону здоров'я, машин, згідно з деклараціями, не має. Кілька тижнів тому вона похвалилася, що чоловік подарував їй велосипед із мотором. Насправді ж, найзаможнішою можна було б назвати саме її: хоча готівки не має, але на банківських рахунках у США разом із чоловіком тримають 4,5 мільйони доларів. А ще Супрун єдина в Кабміні, хто має пенсійний рахунок на півмільйона доларів. Щоправда, він теж в Америці.

Дружина міністра інфраструктури Володимира Омеляна, відома дизайнерка Світлана Бевза торік заробила втричі більше за чоловіка: мільйон гривень супроти 300 тисяч. І цього родині нібито вистачило, адже в декларації вже два роки сума їхньої готівки не міняється – майже 190 тисяч доларів на двох. Міністр фінансів Олександр Данилюк – офіційно аутсайдер по статках, бо задекларував на себе саму зарплату – 375 тисяч гривень. Його готівка – 130 тисяч доларів, плюс 17 тисяч британських фунтів на дружині. Майже вдвічі збіднів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у декларації якого стало на одну пляшку вина стало менше. Коштувала вона 4 тисячі доларів. А от міністр оборони Степан Полторак торік переймався житловим питанням: продав квартиру в Києві, купив дім і помешкання в Харкові, а сам тепер живе в готелі.

Експерти кажуть, що 2015 рік став базою, а з 2016 року можна почати відраховувати зростання чи зменшення статків посадовців – і, відповідно, виявляти незаконне збагачення. Цим мало б займатися НАЗК, але воно так і не спромоглося налагодити роботу. Планувалося, що там з'явиться компютерна система з доступом до всіх держреєстрів, яка б автоматично виявляла брехню в деклараціях. Але цього досі немає – у комісії продовжують розповідати про копітку роботу вручну, котра не дає швидких результатів. Натомість є конфлікт голови НАЗК із заступниками, котрий не сприяє ефективності роботи структури. Як результат, жодної з поданих декларацій іще навіть не проаналізували. Коли оголосять перші результати – також не кажуть. І звільнити за погану роботу голову й членів НАЗК теж ніхто не може. Згідно із законом, керівництво обирається на чотири роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Павло Показати IP 11 Травня 2017 11:31
А люди збідніли бо урядовці збагатіли. Чим більші морди в влади тим бідніші люди
Токар ПМК Показати IP 11 Травня 2017 12:04
Я дуже " горжуся " ним ...!!! Народ ніщий , так хоч за прем'єра " не стидно " . Так " тримати " , і ми за 1000років розбудуємо процвітаючу країну для тих хто доживе ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus