USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гройсман пообіцяв Констанкевич, що волинських чиновників Держгеокадастру покарають

28 Жовтня 2018 15:43
27 вересня вісім волинських об’єднаних територіальних громад отримали 15 595,09 гектара землі поза межами населених пунктів с/г призначення. Проте досі блокується передача земель Прилісненській ОТГ, йдеться на сайті народного депутата Ірини Констанкевич.

Дещо раніше прокуратура надіслала листи до Прилісненської ОТГ за 20 напрямками інформаційних документів, які стосуються права власності на земельні ділянки, школи, встановлення ігрових майданчиків, сертифікатів на ці майданчики тощо. Селищний голова Ігор Терещенко називає це тиском через рішення громади співпрацювати з КП "Волиньприродресурс", а Держгеокадастр і далі продовжує блокувати передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Прилісненської об’єднаної територіальної громади.

До слова, нагадаємо, нещодавно загорілися 50 гектарів торфовищ у Маневицькому районі, отруюючи повітря та знищуючи природу. Це – землі запасу, які не дозволили розробляти підприємству «Волиньторф». Тоді голова Прилісненької ОТГ Ігор Терещенко наголосив, що це згарище – яскравий приклад того, як недбало і безгосподарсько Волинська ОДА розпоряджається землями запасу. Ці ділянки, відповідно до постанови Кабміну, ще в квітні мали передати в керування ОТГ, аби земля мала господаря. Але цього Держгеокадастр не зробив ані через місяць, ані через півроку.



У ситуацію довелося втрутитись народному депутату Ірині Констанкевич. Нардеп із трибуни Верховної ради із депутатським запитом звернулася до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана під час години запитань до уряду.

«Упродовж нинішнього року я неодноразово зверталася до Вас із питанням блокування передачі земель сільськогосподарського призначення ОТГ у Волинській області, зокрема останній мій депутатський запит, Ви переадресували Держгеокадастру. Я звертаюся до Вас, бо відповідь, яку я отримала від пана Колотіліна свідчить про те, що або вони не розуміють суті питання, або вони свідомо підставляють Вас. Останній абзац відповіді констатує, що їм дійсно треба здійснити передачу і вони про це знають, що це за рівеь ТОП-чиновників, що ігнорують Ваше доручення і говорять, що повністю безпорадні», - обурювалася Ірина Констанкевич.



Володимир Гройсман наголосив, що на засіданні уряду було прийнято рішення про передачу земель за межами населеного пункту в ОТГ.

«До кінця року стоїть завдання 100 відсотків передати землі в ОТГ, я подивлюсь цю відповідь і ми її повторно розглянемо в секретаріаті уряду і якщо там є проблеми будемо притягати до відповідальності», - пообіцяв Володимир Гройсман.

До слова, нагадаємо,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 28 Жовтня 2018 17:30
Не покарають. А якщо таке й станеться - через трохи відпустять. Під заставу. На поруки. Згоді співпрацювати ЗІ СЛІДСТВОМ... Мало чого ще.
Маневичани Показати IP 28 Жовтня 2018 20:23
А нашого шановного Линдюка хто покарає свиння розвалив нову школу дітям нема тепер де вчитись
Петро Показати IP 28 Жовтня 2018 21:20
Обіцянка-цяцянка, а дурневі - радість.. Пупиришка теж обіцяла ціну на газ не підвищувати.. (тепер після чергового підвищення здають "взад", підвищення пересувається на "після виборів" і вже не на 23,5%, а на цілих 75%.) ЗаЖивем по-Новому! Вірте далі вінницькім вундеркіндам.
Петро Показати IP 28 Жовтня 2018 21:55
А ще Іващенко має журавичі поділити там 200 га під камінчики !!!
Вася Показати IP 28 Жовтня 2018 22:00
Чув що в маневичах олесик хоче торфи поділити вже є інвестор з Білорусі !!!! 260 га
Волиняка Показати IP 28 Жовтня 2018 22:05
Для них покарати чиновників,у тому числі Держгеокадастру, що собі руку відрубати... Василенко дерибанив бурштин, покарали-відправили в зсилку мучити хмельничан,його заступницю покарали -відправили в ОДА позорити Савченка, якщо так карають, то що Гройсман мав на увазі? Нехай спочатку покарають за те що землю на березі Світязя роздеребанили, паї людські і пасовища покрали!!!
Івась Показати IP 28 Жовтня 2018 22:36
Іващенко доділить Світязь не переживайте
Адекват до Івась Показати IP 29 Жовтня 2018 00:52
Я працюю в сфері землеустрою і можу певно знати, що ти тролиш Іващенка,бо ти може Поляков або щось типу того, а він вам як кістка в горлі, кормушку прикрив
Поляков до Адекват Показати IP 29 Жовтня 2018 10:08
Світлана не пались
Адекват до Поляков Показати IP 29 Жовтня 2018 12:05
Взагалі то я Іван
Петро Показати IP 29 Жовтня 2018 10:25
Адекват, а ти де працюєш в землеустрої, що такий обізнаний?
Адекват до Петро Показати IP 29 Жовтня 2018 11:57
В ГУ Держгеокадастру я працюю, в одному зі структурних підрозділів і знаю,що кажу!
Петро Показати IP 29 Жовтня 2018 13:04
Хааааа ха хааа розсмішив скажи ще що еа посаді керівника якогось з управлінь )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus