USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

iPad з підтримкою LTE: чи варто його купувати?

27 Травня 2024 12:00
Apple регулярно оновлює модельний ряд своїх планшетів iPad. Так, нещодавно відбулася презентація нових поколінь iPad Air на базі процесора Apple M2, а також iPad Pro з OLED екраном та чипом Apple M4. Покупцю є з чого вибрати, адже ціновий діапазон досить широкий від 11 до 140 тисяч гривень. Але якщо уважно придивитись до усіх моделей Айпад, які представлено в інтернет-магазині авторизованого дилера Apple в Україні, їх можна розділити на дві великі групи:

• Айпад лише з Wi-Fi (Wi-Fi Only);

• Айпад з Wi-Fi та 4/5G – Wi-Fi + Cellular.

При цьому, різниця в цінах між ідентичними моделями з підтримкою та без підтримки мобільного зв’язку є досить суттєвою. Так, базовий Apple iPad 10 64GB Wi-Fi Only коштує близько 20 тисяч гривень. А iPad 10 64GB Wi-Fi + 4G обійдеться вже майже в 30 тисяч гривень. Чи є сенс переплачувати так багато?

Причини купити iPad з підтримкою 4G

Перша і головна причина, чому люди готові витрачати додаткові кошти на купівлю Айпад з підтримкою мобільного зв’язку – максимальна мобільність і можливість завжди перебувати в онлайн-режимі. Українські оператори мобільного зв’язку пропонують досить вигідні тарифи з великою кількістю безкоштовних гігабайтів. Також можна підібрати спеціальний тариф для планшетів з ще кращими умовами обслуговування.

Використання Айпад в режимі стільникового телефона

Це друга причина, чому покупці вибирають iPad Wi-Fi + Cellular. Не відриваючись від роботи чи перегляду відео, ви маєте змогу відповідати на телефонні дзвінки чи спілкуватися в режимі конференц-зв’язку з колегами та друзями. За бажанням можна увімкнути гучний зв’язок.

GPS

iPad тільки Wi-Fi не надає доступу до сервісів геолокації. Для мандрівників, водіїв чи просто активних людей це дуже потрібна функція, яка дозволяє орієнтуватися у нових локаціях, знаходити потрібні адреси та прокладати маршрути.

Безпечне використання Айпад

Вже багато сказано про те, що відкриті мережі Wi-Fi, наприклад в кафе чи великих торговельних центрах, не завжди безпечні. Зловмисники за допомогою сучасних технологій типу Wi-Fi Direct можуть встановити таємне з’єднання з вашим пристроєм і витягнути з нього конфіденційну інформацію, як-от паролі від соціальних мереж чи банківські дані.
Причини купити Айпад лише з Wi-Fi

Як можна побачити з цінників, різниця між версіями Айпад лише з Вай-Фай та Wi-Fi + Cellular становить 10 тисяч гривень. Це основна причина, чому покупці відмовляються від купівлі Айпад з 4/5G.

Крім того, якщо купуєте iPad з функцією мобільного телефона, доведеться заводити новий номер і, відповідно, сплачувати повну вартість тарифу, що містить певний обсяг хвилин для розмов і ГБ для доступу до мережі. Коли ж пакет вичерпано, доводиться замовляти нові хвилини та гігабайти за додаткову плату.

Ще одна причина відмовитися від Айпад з 4G – можливість використовувати смартфон замість точки доступу. Сьогодні рідко можна зустріти людину, яка не має смартфона. А всі сучасні телефони підтримують функцію Hotspot для роздачі інтернету. В такому режимі планшет та смартфон будуть розряджатися трохи скоріше, але ви заощаджуєте на вартості iPad Wi-Fi + Cellular та на додатковому номері.

Отже, остаточний вибір робить конкретний покупець. Додамо, що сьогодні в умовах частих відключень світла саме мобільний зв’язок є єдиним способом заходити в інтернет.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus