USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як лучан навчали танцювати сальсу. ФОТО. ВІДЕО

13 Квітня 2013 20:19
Кубинський хореограф разом із партнеркою завітав до Луцька, аби навчити лучан танцювати сальсу.

Майстер класи від сальсеро-хореографів міжнародного класу Reinaldo Powell та Юлії Ганночко мали змогу відвідати лучани, які небайдужі до танцю, сьогодні, 13 квітня, у танцювальному центрі «Гранд-Данс». Організатор - Студентський Клуб танців «СК-Денс» СНУ імені Лесі Українки.



На семінарах охочі порухатися під енергійну музику могли засвоїти різні стилі латиноамериканських танців.



Олександр Кашевський, який є одним із організаторів проекту, розповів, що керівники «луцької майстерні сальси» SALSA workshop LUTSK прагнуть «вдихнути життя» у новий рух. Хореограф зауважив, мовляв, на початковому рівні сальса з’явилась у Луцьку у 2008 році, але вивчати її професійно вихованці студії розпочали 2 місяці тому.



«Сьогодні до нас приїхали у гості справжні майстри сальси - Рональдо Пауель та Юлія Ганночко. У них величезна школа танців. Її «філіали» є у багатьох містах України, зокрема, у таких як Київ та Одеса. Наша область також приєдналась до сальса-сім’ї. У нічному клубі «Голівуд» увечері ви матимете можливість побачити, для чого це робиться. Так звані соціальні танці існують для того, щоб люди жили в мирі і злагоді. Якщо ви ходите, гуляєте, значить уже вмієте рухатись», - зауважив танцюрист.



Між іншим, кубинський гість розповів «Волинським новинам», що займається сальсою з п’яти років. На запитання, як потрапив до України, відповів, що навчався у Києві на інженера розвідки з ремонту різноманітних радіолокаційних засобів. За словами танцюриста, там і познайомився з дружиною Галиною, разом із якою наразі виховує донечку.



«В Україні я розпочав розповсюджувати латиноамериканську культуру – сальсу, маренге, бачату. Луцькі учні - на початковому етапі, але видно, що у них є інтерес. Сальсу можна танцювати і в 50, і в 60 років. Для цього не потрібний спеціальний одяг чи взуття. Будь-яка людина, навіть та, яка працює на заводі, може прийти і навчитися танцювати», - стверджує хореограф.



«Волинські новини» захотіли дізнатися у лучан, що ж привело їх до танцювальної зали.



«Танці займають усе моє життя. У Луцьку відбувається мало таких цікавих подій. Тим більше, рідко приїжджають викладачі з Куби. Сальса - дуже легкий, веселий та сексуальний танець. Він мені до вподоби. Тому я тут», - поділилася враженнями від занять лучанка Тая Долніковська, яка викладає танці протягом п’яти років.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
комсомол Показати IP 13 Квітня 2013 21:06
А комунистам можно танцевать сальсу?
Forever Autumn до комсомол Показати IP 13 Квітня 2013 21:14
:))))
Хореограф Показати IP 13 Квітня 2013 23:49
А де ж Українські танці? Жах.
Misteria до Хореограф Показати IP 14 Квітня 2013 11:37
Ой, ну чого одразу "жах"?=)Невже погано, коли люди хоч чомусь новому навчаються. замість того, щоб сидіти по "генделиках"?
бабай до Хореограф Показати IP 14 Квітня 2013 20:23
во-во! Українські танці в генделиках....Встань і піди вчити когось танцювати гопака. А то сидиш, бухаєш і всяку фігню пишеш...
Саша до Хореограф Показати IP 24 Вересня 2018 15:25
Явно комент не Хореографа!)))
Таnb Показати IP 14 Квітня 2013 22:57
Це дуже кльово коли в нас в місті проводяться такі майстри -класу.це не важливо який стиль головне що в людей є бажання вчитись,чимось цікавитись а не шаритись.якби проводились семінари по українських танцях я впевнена що бажаючі теж були.Як не прикро взяти елементарно Польку багато хто з молоді не вміє танцювати,вони б ну не всі звичайно хто зацікавився то пішли б навчитись її танцювати.Треба розвиватись всіх напрямках а не бути зацикленим на чомусь одному....
Андрій Показати IP 27 Серпня 2013 08:19
http://board.lutsk.ua/topic/137044-salsa-ta-nsh-socaln-tanc/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus