USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як пройшла ніч для луцького Майдану. ФОТО

23 Листопада 2013 11:46
«Ніч пройшла спокійно, було тепло, чергували по 2-3 години. З нами протягом ночі були й правоохоронці. Якщо минулої ночі ночувало чоловік 10, то цієї вже 15 було», - розповідає учасник луцького Майдану Володимир Бут-Гусаїм.

Нагадаємо, у Луцьку, як і майже в усіх обласних центрах країни, організували новий Майдан. Люди висловлюють свій протест щодо призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

«Палили вогнище, грали в карти, читали-говорили, що відбувається в інших областях. В деяких регіонах активістів вже порозганяли», - розповідають організатори акції.









А вже о 9 ранку у групі «Євромайдан у Луцьку» у соціальній мережі з'явилися фото про те, як прокидається наметове містечко:





Окрім того, активісти повідомили: у рамках євромайдану сьогодні в Луцьку відбудеться акція «НІ – реінкарнації СРСР.

Євромітингувальники проведуть акцію, під час якої висловлять своє невдовлонення діями влади. Активісти переконані, що відмова від Асоціації означатиме вступ до Митного союзу, який є оновленою версією СРСР.

Під час акції учасники будуть знищувати радянську символіку і закликають лучан долучитися до процесу «прибирання» на євромайдані.

Захід розпочнеться о 13:00 на Театральному майдані.

Також уночі активісти склали програму євромайдану у Луцьку на 23 листопада:

11:00-13:00 – горизонтальна координація між учасниками протестних акцій по Україні;
13:00 – акція «НІ - реінкарнації СРСР!»;
15:00–скорботна хода до Замкової площі;
16:00 –загальнонаціональна акція «Запали свічу пам’яті»;
19:00 –панахида-реквієм за померлими у 32-33 роках;
20:00 – кіноперегляд фільмів «Живі», «Обличчя протесту», «Революція на граніті».


ЧИТАТИ ЩЕ: АВТОМОБІЛІСТИ І ВЕЛОСИПЕДИСТИ ЛУЦЬКА ПІДТРИМАЛИ УГОДУ З ЄС. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Лучанка Показати IP 23 Листопада 2013 12:26
Таке враження, що більшість українців зійшли з розуму....Яка Європа??? Ви що...Якщо тут, на рідній землі, до нас ставляться як до бидла, то в Європі буде ще гірше... В нас рівень життя та культури далеко не такий як в Західних країнах.... Живемо (вибачте на слові) в дупі.... і ще нас несе в Європу...для початку треба "вирости" для неї.."а тоді вже кудись рипатись Ціни зростуть, а зарплати залишаться на тому ж мізерному рівні.... хоча шановні депутати і народовладці цього не відчують
Наталя до Лучанка Показати IP 23 Листопада 2013 12:38
То згідно Вашої теорії, у нас одна дорога і вона веде до Росії? Можливо, у Європі не так і добре, якби нам того хотілось, але при цьому там хоч свободою пахне
Лучанка до Наталя Показати IP 23 Листопада 2013 13:38
А чому обов*язково до когось приєднуватись? невже ми такі погані чи паскудні, що не можемо побудувати свою сильну державу??
Григорій Іванович до Лучанка Показати IP 24 Листопада 2013 12:41
Не погані і не паскудні. Але гуртом і батька.... Ні одна країна світу, навіть потужні економіки США чи Китаю не існують в самоізоляції. В світі вже проходили так звані позаблокові статуси, самоізоляцію ...до чого це призвело. А у військовому відношенні показовий приклад Бельгії, яка з кінця дев’ятнадцятого століття декларувала політику нейтралітету. Дві світові війни кривавим катком прокотились по нейтральній країні. Тому після війни маленька Бельгія виступила ініціатором створення НАТО. Невже лучанка думає, що наша економіка потужніша за німецьку (чи російську, яка активно створює і розширює МС) а армія (де з рад. часів не оновлювалась техніка і озброєння, яка в два рази менша по чисельності за міліцію, на яку в десятки разів менше витрачається коштів ніж у найближчих сусідів) зможе протриматись більше двох годин в разі зовнішньої агресії.
lutchanka до Лучанка Показати IP 23 Листопада 2013 20:09
таке враження, щл ви не маєте уявлення, що таке асоціація з ЄС. ніхто нас ще туди не приймає - просто це змусить наших можновладців проводити реформи, підтягуватись до європейських стандартів - соціальних, правових, політичних. На вас, мабуть, вплинули бігморди "Українського вибору" - ціни в євро(але ж зарплата в ЄС теж в Євро). Ще згадайте одностатеві шлюби - я ніяк не могла зрозуміти на кого розрахована така дурня, яка людина в здоровому глузді сприйме це нормально. Виявляється вони розраховували на таких, як ви. Пр рівень культури не треба судити по собі - ви себе вважаєте хамидлом? Я - ні(навіть сміття ніколи поза смітником не кидаю). Нас ображають настільки - наскільки ми дозволяємо це робити. Тож давайте висловимо свою позицію культурно, без побиття когось чи чогось, а не будемо сидіти, як сливка в,перепрошую, анальному отворі. Треба йти до кращого, а його потрібно відстоювати, щоб це бидло, яке при владі побачило, що ми народ, а не електорат
до Лучанки Показати IP 23 Листопада 2013 13:15
А Ви були в Європі, що так впевнено стверджуєте ніби у нас ціни зростуть. Я був десятки разів там і в багатьох країнах. І хочу Вас розчарувати, ціни в магазинах, супермаркетах і гіпермаркетах там нижчі або на такому ж рівня як і в нас. Але вибір більший, товари якісніші, а коли там знижки чи акції, то це справжні обвали цін, а не так як в нас. Дорого там лише в ресторанах і кафе, хоч можна знайти і з такими цінами як в нас. Але це ж можна пережити?
Лучанка до до Лучанки Показати IP 23 Листопада 2013 13:36
Я в різних містах Європи живу вже років 15.. Так, там якість хороша, і ціни практично такі самі як і в нас... Але, не забувайте про доходи європейців!!!
Корінний лучанин до Лучанка Показати IP 23 Листопада 2013 14:10
У нас що,ДВІ РІЗНІ ЛУЧАНКИ ЧИ ОДНА? Якщо різні то підписуйтесь інакше! Перша Лучанка- їй взагалі бачу по фігу! Вона одна не зійшла з розуму і ХОЧЕ ЖИТИ в есенговському, совдепівському лайні! Розкриває всім секрет ПОЛІШИНЕЛЯ!!! Ніхто ж цього не знає, що знає вона! І що цікаво, нічого не бажає змінювати (це помітно з коментаря).Ціни, шановна перша лучанко, не можуть стояти на місці це визначає ринок та багато інших факторів! Друга Лучанка, що вже 15 років мотається за "бугром"- більше з розумом, але ПРО ДОХОДИ ТА ЗАРПЛАТИ ЄВРОПЕЙЦІВ давним -давно знають всі мислячі українці! Ми ж живемо не в замкнутому просторі(як колись в СРСР)! Якщо, наприклад, звіра тримати весь час у клітці а потім випустити на волю то він пропаде! Так у нас в СРСР, тримали людей у клітці-прикормлювали, робили залежними в свідомості і матеріальному відношенні! Що будемо далі в цьому стані залишатися! А молодому поколінню що робити без віри, без перспективи! Зараз треба вже ВИЗНАЧАТИСЬ!!!
Лучанці Показати IP 23 Листопада 2013 13:42
З таким оптимізмом як у Вас далеко ми зайдемо. А чому не спробувати здається гірше не буде? Такий рівень як у нас називають "нижче плінтуса" То, що ми втрачаємо?
Лучанка до Лучанці Показати IP 23 Листопада 2013 13:52
Ну хіба що так)) Втрачати, напвено, дійсно вж немає що(
555 Показати IP 23 Листопада 2013 13:54
Молодці! Хай Господь благословить тих всіх що відстоюють Україну - тих хто є на майдані у Луцьку. Це серйозно, це дуже серйозно. Мова іде про майбетнє країни: молоді, дітей, внуків та правнуків. Ні, з Євосоюзу манна небесна не впаде. Але з Росії може знову "впасти" голодомор (не забувайте історію), постійні знущання і приниженя...список можна продовжити. Я КАТЕГОРИЧНО не розумію тих циніків які сидять склавши руки - лінуються просто підняти свій зад і вийти на вулицю - показати всою позицію...здавалося б це дуже просто. Не дивлячись на події останніх днів - шанс ще не втрачено. Вчора і Порошенко ввечері на майдані і Кличко сказали одне і те ж: все залежить від людей. Від того, скільки людей вийде на акції протесту щоб показати Європі: люди хочуть в Європу. І двоє чи троє людей не мають права вирішувати за всю націю. Ото ж панове (особливо молодь) - справа за вами. Ви - всі ви - самі обираєте зараз своє майбетнє. І якщо ви "просидите" його зараз в барі з пивом чи вдома перед телевізором - то щоб потім не скавінчали що життя погане!
Андрій76 до 555 Показати IP 23 Листопада 2013 20:36
Смішно читати коментарі людей які можливо ні разу в Європі не були,а як були,то хіба що на екскурсії.Якби ви спитали думку болгар чи руминів щодо вступу у Європу,то запевняю вас,що ви були б дуже здивовані їхньою відповіддю.Європі ми потрібні тільки як дешева робоча сила і нова територія збуту європейських товарів.Ви поцікавтеся спочатку умовами,за яких Євроспілка згідна нас прийняти,а тоді збирайте нові майдани.А це зокрема,подорожчання газу на40% для населення,"замороження"на невизначений термін соціальних виплат(зарплат,пенсій) та багато іншого.А що ми отримуємо взамін?..Чергову порцію кредиту від МВФ(яку благополучно розкрадуть наші політики) і безвізовий режим(якщо "виживемо",топлячи дровами у квартирах)?..Не знаю,не знаю,що краще...Я не прихильник"російського"сценарію розвитку України,скажу більше:противник повернення до СРСР,але на даний момент Україні економічно вигідніше співпрацювати з Росією,як з Європою.Може через кілька років(як "підтягнемо"хоч трошки наші зарплати до середньоєвропейських і зможемо"безболісно"для нас,виконати всі умови Євросоюзу)тоді ДА.А якщо зараз,то повторимо долю бідніших країн Євроспілки Болгарії,Македонії та ін.,які не можуть знайти роботи у себе вдома і їздять заробляти у багатші країни:Німеччину,Францію,Англію...
Толян-душман до Андрій76 Показати IP 23 Листопада 2013 21:07
Потрібно не лапті плісти , а шити хромові чоботи . Якщо знаєш які вони . Так що щасливої дороги в тайожний союз !!!
Дід Панас до Толян-душман Показати IP 24 Листопада 2013 10:43
а не пішов би ти в ду*у, друже, у нас все таки демократія і все вірішує більшість, а більшість як бачимо не на майдані... ще докази потрібні?
777 до Андрій76 Показати IP 24 Листопада 2013 10:40
Андрею 76 . Тогда почему наши люди едут зарабатыватьт деньги в европу? предпочитают там быть безработными и получать по 600 евро пособия чем тут за копейки горбатиться.
Дід Панас до 777 Показати IP 24 Листопада 2013 10:44
українці завжди були ласі до "халяви"
Ігор до 777 Показати IP 24 Листопада 2013 13:37
Які 600 євро? Що ви курите? Хто вам це вбиває в голову? Роботи в Європі НЕМА, всі заробітчани вертаються на Україну масово, бо їм не продовжують візи. А сидіти тут без візи без толку, помреш від голоду.
С2 до Ігор Показати IP 25 Листопада 2013 11:33
Ігор розкажи це своєму психіатру.
Ігор до Андрій76 Показати IP 24 Листопада 2013 13:33
Андрій76, повністю з тобою згідний. Сам живу в Європі і бачу, що тут не настільки вже добре як описують наші новини. Безробіття страшне, Україна потрібна Європі лише для того, щоб забити своїми товарами наші прилавки, бо в Європі вже давно виробництво перевищує попит. Поїдьте в Словаччину чи Болгарію чи Прибалтику, там жопа повна вся молодь на заробітках, залишились вдома одні старики, виробництва ноль. Болгарія з помідорової імперії перетворилась на бідну країну, де життя існує лише на курортних містах. Ніхто порядок наводити в Україні не буде, вони самі тут все крадуть безбожно, всі закони лише під себе. Якщо хтось конкретно хоче жити в Європі збирайте монатки, робіть візи і вперьод в Польшу на помідори, інше вас тут не чекає, ви всерівно будете лише гастарбайтерами. Ми ніколи не торгували ні з Німцями, ні з Французами, всі наші товари йдуть лише в Росію, Казахстан, Білорусію і Грузію. Люди одумайтесь, що ви робите? Подумайте про майбутнє своїх дітей. Ніхто вам не дасть зарплати такі як в Європі. Їм на своїх не вистачає. Для того, щоб підстосуватись під європейські стандарти потрібно біля ста мільярдів євро. Хто нам дасть ці гроші?
Андрій76 до Ігор Показати IP 25 Листопада 2013 00:16
Дякую за підтримку.Хоч одна адекватна людина серед цих"анархістів"знайшлася.Я також вже досить довгий час працюю у Європі і бачу не з газет,що тут робиться і яке відношення європейців до нас.Як і у всьому світі:якщо ти офіційно і легально працевлаштований,то ти на КОНІ,а якщо залишаєшся без роботи і місяцями шукаєш іншу роботу,витрачаючи при цьому попередні заощадження на житло,на харчі,то ти в повній ДУПІ...І на репліку 777-ого мені навіть відповідати не хочеться,щоб отримати 600євро допомоги по безробіттю,потрібно 5-10років чи навіть більше працювати на легальній роботі,володіючи досконало мовою і маючи легальний дозвіл на перебування в даній країні і то не факт,що тобі дадуть цю допомогу.У мене є багато знайомих і друзів європейців(болгар,македонців,італійців,німців) і більшість з них незадоволені вступом своїх країн до Євросоюзу,а наші люди як ті сліпі кошенята почули ДЗВІН-і біжать до його.У всі часи і при всіх правліннях народові потрібно було дві речі:ХЛІБА і ВИДОВИЩ...Цирк(тобто видовище,або майдан в Україні відбувається саме зараз),а з хлібом,якось не дуже.. P.S.Добре там-де нас немає...Я щоб"закріпитись"і легалізуватись у Європі 2.5року не бачив власної сім"ї...Все одно що"ходку"на зоні відсидів...Не знаю чи багато з наших людей в погоні за грошима погодиться на такі умови,а за таким сценарієм працює багато європейців не маючи змоги знайти пристойної роботи у своїй країні...
555 Показати IP 23 Листопада 2013 14:04
І ще одне: якщо угоду не буде підписано, то на Україні можна буде поставити ВЕЛИКИЙ ЖИРНИЙ ХРЕСТ! Це буде колонія Росії з самими найстрашнішими наслідками. Тобто фраза Євромайдан або чемодан - вона дуже актуальна. Думайте, вирішувати вам!
Корінний лучанин до 555 Показати IP 23 Листопада 2013 14:18
555. Повірте, двері в ЄВРОПУ саме перед УКРАЇНУ відкриті! ХТО "ТОРМОЗ"? ПАРТІЯ РЕГІОНІВ з ЯНУКОВИЧЕМ! ЦЯ ВЛАДА ГАЛЬМУЄ ТА ШЕЛЬМУЄ! Це не 2004рік, це зараз відповідальніше! Це ДОРОГА В МАЙБУТНЄ!
Дід Панас до Корінний лучанин Показати IP 24 Листопада 2013 16:07
чого істериш?
Лора Показати IP 23 Листопада 2013 17:44
Повідомте,будь-ласка,на котру годину мітинг за євроінтеграцію в Луцьку 24-го.Розчарування результатами Помаранчевої революції не повинно вбивати віру в те,що від нас,наших дій щось може змінитись. Тоді ж змінилось - Януковича не вибрали.
miassol до Лора Показати IP 23 Листопада 2013 18:17
12:00, Театральна площа
укр Показати IP 23 Листопада 2013 18:19
Думав , що помаранчеві клоуни пішли в небуття-помилився.Майдан головного мозку-це назавжди!
Всезнайко до укр Показати IP 23 Листопада 2013 19:51
Згідний з Вами. Майданутий - це діагноз. Вони так себе ведуть, ніби опозиція розробляла підписання Угоди про асоціацію, а не Янукович. Хто цим дурням не давав 15 років її підписати, а навіть мови не вели...
lutchanka до Всезнайко Показати IP 23 Листопада 2013 20:13
такі христопродавці, як ви - і не давали. самі сидите в повному лайні і не хочете вибиратись з нього. ачу, в хлів...
ццц Показати IP 23 Листопада 2013 22:21
Мая, розумна гарна дывчина, а марнуэш своэ життя на бездарного Гузя.
Комсомол. Показати IP 24 Листопада 2013 09:47
клоуны
володимир Показати IP 24 Листопада 2013 10:00
Причому тут СССР, нiхто його вже не верне. Це вже iсторiя. А яке зневажливе ставлення Росii до Украiни це видно по всьому. Я за iнтеграцiю Украiни в Европейський союз. Там законiв дотримуються кожен. Всi на майдан!
розумник Показати IP 24 Листопада 2013 14:09
Йдіть, немудрі, мокніть, мерзніть, мітингуйте, тільки потім не плачте, що вас знову, як зазвичай, обдурять, використають та викинуть.
Олександр Показати IP 24 Листопада 2013 20:02
Так, там законів дотримуються. А у нас - ні. І 90% мітингувальників, як тільки отримають можливість щось сперти - спруть і не почервоніють. Як і любі члени президії луцького віче. Ось і вся різниця з Європою. І тому бути нам з Росією...
Ваня Показати IP 25 Листопада 2013 09:48
До Андрія то ти так гониш на Європу,бо там так не рівняють, як у нас.Бо там справедилвість, ау нас всіх,хто не працював,не вчимвся зрівняли дають допомогу по безробіттю, а він десь робив, чи буде робити.Пропрацював 40 років і пенсію на тобі таку ж, як той ,що працював 5 років.Так не може бути-Європа це правильно.Або Лучанка ти що будеш будувати Україну,звідки ти приїхала з Гути Маневицького району, ти щось взапгалі в голові маєш чи в школі вчилась на 2 і стала подпринимателем, а тут ума не нада.Головне добре красти, обходити закони.Та в Європі ціни нижчі,ніж у нас, пенсії достойні кожної людини, яка працювала,не працювала не маєш,там ніхто не працює після пенсії,бо їх пенсія поністю їх задовільняє.Хочеш в Росію вали,тільки ноги салідолом добре намаж.Кацапи пахать не умеют,только пить.Не була там то й не гони чортівню.
С2 Показати IP 25 Листопада 2013 11:46
Я родом з Тернопільщини, в Луцьку живу 7 років. І часом мені соромно за це. Я розумію, коли говорять про волинську боротьбу УПА, то перш за все мають на увазі Дубенщину, і прилеглі території, які колись називали волиню. Але й в районі луцька вистачало патріотів. Що ж вони вчили своїх діте, що ті зараз стали такі запроданці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus