USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у Луцьку вночі дивилися кіно просто неба. ФОТО

21 Липня 2012 10:50
Декілька сотень лучан прийшло подивитися кіно просто неба: усі охочі могли безкоштовно вночі переглянути стрічку «Траса 60».

Старт проекту «Lutsk night cinema» відбувся у ніч з 20 на 21 липня на спортивному майданчику Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Сотні молодих людей, які прийшли подивитися «Трасу 60», зустріли нову добу разом. Фільм почали транслювати після 23, а завершилась стрічка приблизно о 1 ночі.

На приємне здивування організаторів дійства – СМГО «Молодіжна платформа» – нічне кіно у Луцьку зібрало чимало глядачів. Місця не вистачило навіть на трибунах стадіону, тож кінолюбителі вмощувалися просто на траві та сходах. Схоже, вони до цього готувалися, адже були озброєні ковдрами, карематами, гарячими напоями, теплим одягом.

Як розповів один із організаторів кіноперегляду Захар Ткачук, ідея проведення таких заходів – не нова. Особливо популярні вуличні нічні кіносеанси у США: там це навіть стало звичаєм. Відтак, таку традицію вирішили започаткувати і в Луцьку.

Захар Ткачук зізнався, що проект «Lutsk night cinema» повинен був розпочатися на літньому естрадному майданчику у центральному парку «Ротонда». З його слів, ймовірно, наступні кіноперегляди «переїдуть» саме туди.

Фільм, який показували просто неба, сподобався глядачам. Про це свідчать численні коментарі у соціальних мережах, де лучани висловлюють щиру подяку організаторам за проект.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Читачка Показати IP 21 Липня 2012 12:04
Шановні організатори, ви забулися що поряд зі стадіоном знаходяться житлові будинки і від вашого шуму з колонок не можна було заснути. В майбутньому робіть подібні заходи в парку і не створюйте дискомфорту для лучан. Або робіть гучний кінопоказ у себе під вікнами
D до Читачка Показати IP 21 Липня 2012 15:37
У міліцію не здогадались зателефонувати?
Ярослав до D Показати IP 25 Липня 2012 14:55
другий раз просто вийдуть молоді люди з юубинків і закриють кінотеатр грубою фізичною силою) ок))
Петро Показати IP 21 Липня 2012 15:19
А де реклама проекту? Я не зустрічав навіть в інтернеті((((
Зю Побережнюк Показати IP 21 Липня 2012 15:49
треба було відкривати вікна і приєднуватись до перегляду. ніколи тим людям не вгодиш. то те не так, то се не так.((
покемон до Зю Побережнюк Показати IP 22 Липня 2012 12:29
якщо Ви не спите, це не значить що і я не сплю
Ткачук Захар Показати IP 21 Липня 2012 16:32
Сама що не є, офіційна інформація: 1. В загальному кіно-перегляд вдався. І є можливість робити їх ще. 2. Досвід здобутий цього разу, буде використано в майбутньому. І разом з правоохоронним органами будемо його впроваджувати) Основні проблеми: - розпиття спиртних напоїв - сміття, недопалки, насіння - малолітні учасники кіно-перегляду - були проблеми, на щастя нікого не вивели і кіно не виключали 3. Наступний фільм будем дивитись орієнтовно в серпні. Число, місце, час повідомимо згодом. Великий шанс, що буде там же. 4. Дякуємо! Щиро дякуємо за розуміння, присутність, тактовність по відношенню до сусідів. Поки є для кого робити такі речі - ми будемо їх робити))
вадік Показати IP 21 Липня 2012 16:36
було дуже круто! дякую організатрам!
Читачка Показати IP 21 Липня 2012 18:30
Що значить "не вгодиш", як врубують на всю котушку колонки, а зверху житлові будинки за трибунами. Ще раз кажу, хто взгалаі дозволив таке нахабство - після 22.00 виставити колонки і під вікнами ввімкнути цей шум з басами. Пане Захар, наступного разу проводьте кіноперегляди на територіях, де не має поряд житлових будинків. А то ви так все файно розписали, а про те що допустили шум після 22.00 при чому настільки голосно забули написати. Ви ж здається з громадської організації, "третього сектору", а про реальну повагу до громадян і їхнє право на відпочинок у вечірній час забули?
Марія Доманська Показати IP 21 Липня 2012 19:24
Чому аж у серпні? Так, запускайте щотижневий перегляд! Чого чекати? Зі сміттям були проблеми, бо було мало сміттєвих бачків. кілька коробок розставити ще по периметру і буде нормально. але звісно, все одно знайдуться ті, хто буде кидати мимо тих коробок, цього не позбудешся, на жаль. А звуку, на мою думку, дивно, що заважав дуже комусь. Було не так і голосно, при тому, що кіно було на віддалі від житлових будинків. Найближчий був гуртожиток, а вже далі житлові будинки.
порада Показати IP 21 Липня 2012 23:11
в луцьку є хлопці, що мають світлодіодний екран, на ньому можна транслювати не в 23, а навіть о 20. І проблем меньше і якість краще
Читачка Показати IP 21 Липня 2012 23:58
Пані Марію, протріть очі, відразу зверху над стадіоном (якраз тим місцем де була кінотрансляція) стоять багатоквартирні житлові будинки . Гуртожиток - у два рази далі від місця проведення (у порівнянні до відстані цих будинків) Так що не придумуйте чути було аж гай шумів.
Льоня Космос до Читачка Показати IP 22 Липня 2012 11:05
Шановна читачко, якщо вас "душить жаба" через те що Молодіжна Платформа провела успішний захід на який прийшло близько 400 людей тоді ваша реакці зрозуміла. А стосовно будинків то включіть логіку, екран і колонки були стояли в ямі глибиною метрів зо три, що само собою дуже глушить звук,в тій стороні куди були повернуті колонки знаходиться лише музей військової техніки, а найближчий багатоквартирний будинок знаходиться за метрів 150-200 і в протилежному боці (біля обласної бібліотеки), а в гуртожитках ніхто зараз не живе. Так що замість того щоб мочити тут організаторів, краще спробуйте самі щось більш-менш толкове організувати.
Оптиміст Показати IP 22 Липня 2012 09:31
Читачка таким людям як Ви ніколи не вгодиш, то футбол мішає, то фан фест, то проспект розваг... Якщо людина працює цілий день то вона засинає без проблем і ніхто їй не заважає, але якщо гріти диван цілий день нуто звичайно... Переселяйтеся в ліс..., і то там напевно вам птахи будуть мішати!!!
Льоні Космосу Показати IP 22 Липня 2012 11:52
Роззуй очі, поряд з музеїм військової техніки - двоповерховий багатоквартирний житловий будинок (зразу за трибунами нагорі) А поряд з ним - чотириповерхівка. Вікна квартир виходять прямо на стадіон, може вам за деревами і не видно. Бо ви тільки говорите про музей. Ініціатива - гарна, але проводьте такі заходи у парку, а не під вікнами. Якщо такий розумний постав кінопоказ у себе в дворі під вікнами. Музика так рубала перед переглядом (взагалі не розумію нашо так врубати голосно з басами)шо було чути у квартирі. "Жаба нікого не давить": ще раз кажу ініціатива гарна, але проводьте у парку, чи де інде. Люди мають право на відпочинок і не повинні потерпати від такого нахабства, особливо коли йдеться про шум після 22.00
порада Показати IP 22 Липня 2012 12:17
підтримую Марію, запускайте щотижневий перегляд кінострічок!
ще один покемон Показати IP 22 Липня 2012 12:32
а от цікаво, фільм у Вас ліцензійний? чи організатори масово порушують авторські права? 400 піратів))
Vigilante до ще один покемон Показати IP 22 Липня 2012 15:40
Аби ляпнути? А Windows і Office в тебе на компі ліцензійні? Чи ти може ніколи не скачував фільма з мережі?
все той же до Vigilante Показати IP 22 Липня 2012 20:46
ото логіка, біда)) у мене лінукс. качають прес)) я "ніколи не скачував фільми з мережі", а ти? до відповіді прикріпи свій іп адрес.
Саша Показати IP 22 Липня 2012 14:40
В майбутньому робіть подібні заходи в парку і не створюйте дискомфорту для лучан. а то ніби біля парку немає житлових будинків?? там і так досить різноманітних заходів, які є досить шумними так що на стадіоні найкращий варіант )
Стася Показати IP 23 Липня 2012 10:49
Це вперше я бачу стільки молоді цього літа разом не на пянці чи дискотеці, що для мене те саме. А справді на культурному заході, заході шо несе шось за соблю корисне! а тут звук... так 1 годину було чути звук від фільму-діалоги!! я живу на Шопена в багатоповерховому будинку, і нічого батьки мої не чули, навпаки були раді що я там! так шо чекаєм наступного разу)
Максим Показати IP 23 Липня 2012 11:23
А про те що на свіжому повітрі від сигаретного диму дихнути не можна було, ніхто і не згадав. Курці майте повагу до тих, хто не курить. Багато людей втекло з перегляду, через те, що було дуже накурено.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus