USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Як заробити на рибі у Луцьку. ДОСВІД

2 Листопада 2013 16:00
Дмитро Бондаренко має ставок в одному з сіл неподалік Луцька. Сьомий рік розводить там рибу. «Їдуть на рибалку з компанією, чоловік по 5-6. Тому легко заробляємо до тисячі гривень за вихідні», - ділиться господар.

«З кожним роком заробляти на рибі стало важче, – зізнається Дмитро Богданович. – Конкурентів багато. Сам торгувати рибою на ринку не маю змоги, тому здаю її оптом. Торік порадилися з сином. Вирішили урізноманітнити наш бізнес. Запрошуємо людей до себе на рибалку», - інформує Gazeta.ua.

Бондаренко викопав ставок на своїй ділянці.
«Дружина спочатку була дуже незадоволена, - згадує Бондаренко. - Вона хотіла там город розвести, мріяла про клумби з трояндами, але моя мрія про ставок була міцніша. Марина два дні зі мною не говорила, дулася, а потім поступилася. Тепер задоволена, бо хоч щодня можу свіжу рибу додому принести. Бізнес на цьому вирішили робити не одразу».
Розводить коропів, карасів і товстолобиків.

«Викопав ставок 20 на 20 метрів і глибиною до 2 метрів. Запустив туди мальків. Коропи і карасі легко пристосовуються до слабкопроточної води. А товстолоб добре фільтрує воду. Інші види риби ставок замулюють. Якщо викопати котлован під ставок менший, є ризик, що взимку він швидко замерзне і риба подохне від нестачі кисню. Мій ставок теж минулої зими замерз. Прорізав ополонки і ставив снопи з кукурудзяного бадилля, щоб риба мала чим дихати», - розповідає господар.
Годує рибу запареним зерном і комбікормом, дертю і ріпаком.

«Влаштовувати на ставку рибалку здогадався син, - каже власник ставка. - Набридло за копійки рибу здавати на базар. Не хочу, щоб на мені інші наживалися. Тепер популяризуємо рибальство в нашому краї. Зараз мало лишилося водойм, де можна безкоштовно порибалити. Більшість ставків в оренді. Беремо з рибалки по 30 гривень, якщо приїжджає зі своїми вудками. Якщо видаємо свій інвентар, то доведеться викласти 50 гривень. Їдуть на рибалку з компанією, чоловік по 5-6. Тому легко заробляємо до тисячі гривень за вихідні. За зловлену рибу беремо 20 гривень за 1 кілограм. Постійним клієнтам по 2 кілограми риби даємо в подарунок», - резюмує Дмитро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Линок Показати IP 2 Листопада 2013 16:36
Я також хочу собі ставочок з рибкою..)) але немає можливості..
Андрій76 Показати IP 2 Листопада 2013 17:30
А де знаходиться цей ставок?..Куди на рибалку їхати?
Сава Показати IP 2 Листопада 2013 17:42
За мостом вліво
Андрій76 Показати IP 2 Листопада 2013 19:57
За яким мостом?..Як село називається?
Вікінг до Андрій76 Показати IP 2 Листопада 2013 20:37
Судячи з попереднього посту відповідь була б: у першому селі по дорозі з Луцька
Вус Показати IP 3 Листопада 2013 07:58
Коршів
Андрій76 до Вус Показати IP 4 Листопада 2013 12:11
Дякую..,а то з"туманної"інформації журналістів ВН мусиш сам здогадуватися куди їхати,яке село...Як в передачі: Що,Де,Коли...Ніколи в них немає ніякої конкретики,тільки завжди:щось,десь,колись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus