USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Янукович обмінявся подарунками із церковниками на Волині. ФОТО

7 Січня 2013 13:29
Архиєпископ Антоній подарував Президенту України ікону Зимненської Божої Матері. А в подарунок від Віктора Януковича настоятелька Зимненського Свято-Успенського монастиря ігуменя Стефана отримала коштовний литійник.

Нагадаємо, Віктор Янукович взяв участь у святковій Різдвяній Літургії у жіночому монастирі у селі Зимне Володимир-Волинського району на Волині 7 січня.

Святкову Різдвяну Літургію транслював Перший Національний канал України.

На завершення служби Керуючий справами УПЦ МП архієпископ Бориспільський Антоній звернувся до громади: «Різдво Христове – це прояв любові Божої до нас. Бог став людиною, щоб ми мали можливість піднятися над суєтністю цього світу. І для Бога немає ніяких перешкод, щоб донести нам цю істину. Тому все, що пов'язане із подією Різдва Христового можна визначити одним словом – чудо».

Привітавши Віктора Януковича із Різдвом Христовим, архієпископ Антоній зазначив: «Ми щиро бажаємо Вам, щоб Христос, який сьогодні народився, давав Вам свою благодать, захищав, умудряв, щоб Ви і надалі вели наш народ поступово, стійко і мужньо до розквіту».

На пам’ять про перебування Президента у Зимненській обителі архієпископ Бориспільський Антоній подарував йому ікону Зимненської Божої Матері. За словами священнослужителя, ця ікона була сімейною іконою Святого благовірного князя Володимира, і на початку ХІ століття, коли Володимир заснував Зимненський монастир, він передав ікону до святині. «Ікона пережила дуже багато, як і наш народ», - додав владика Антоній.



У своїй промові Президент України також звернувся до усіх присутніх: «Дорогі владика Антоній, матушка Стефанія, браття і сестри! Я з великим задоволенням сьогодні в черговий раз, так, як і наші попередники століттями, молилися у цей святий день Різдва Христового. У цей день ми приїхали у Зимненський монастир для того, щоб разом з вами помолитися цьому святу, цьому диву, якому ми молимось і завжди радіємо, що Господь Бог послав на землю Свого Сина Ісуса Христа».



«Кожен рік ми маємо велику надію, що цей рік буде кращий, ніж той, який минув. Кожен рік ми бажаємо собі, своїм сім’ям, всьому українському народу щастя, ми бажаємо, щоб наша земля квітла. Великий приклад, той, який є на цій землі, це відродження цього монастиря Зимненського. Дійсно, історія цього монастиря, починаючи із його заснування і ті іспити, які пройшов цей монастир за всю його історію, вони вказують на те, що наша віра православна – непохитна. А святині, які ми бережемо і уклоняємось їм, вони завжди допомагають кожному поколінню тримати цю силу духу», - продовжив Віктор Янукович.



«Зараз прийшла наша черга. І ми з вами повинні пройти усі іспити, які нам дає Господь Бог. І зробити так, щоб наше життя, життя наших дітей, наших онуків на цій землі покращилось. І щоб той Святий Дух, який живе у православ'ї, Він завжди давав нам ці сили. Тому я вітаю всіх з цим святом», - завершив промову Гарант Конституції.

Після своїх слів Президент України подарував настоятельці Зимненського монастиря ігумені Стефані литійник (церковна посудина для здійснення обряду освячення хліба, пшениці, вина та єлею, - «ВН»). «Нехай подарунки будуть на згадку від приїзду нашої невеличкої делегації і допомагають людям служити в свята Господу Богу і нашій вірі православній», - додав Янукович.




Своєю чергою, ігуменя Стефана подякувала голові держави за подарунок і запросила його схилитися перед головною святинею храму, іконою Божої Матері, яку подарував обителі князь Володимир. «Ми всі знаємо, що ви дуже глибоко віруюча людина. Я знаю, що Ваше серце лине, щоб поклонитися і попросити того, що сьогодні Вам потрібно», - зазначила настоятелька монастиря.



Після цих слів Президент України поклонився іконі Зимненської Божої Матері.




фото ікони - «Волинська правда»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Чеширский Кот Показати IP 7 Січня 2013 13:43
"В этот день даже руководители бывшей партии, они же — нынешнего правительства, по церквам подсвечниками работают. Причем так усердно крестятся, что через каждые полчаса меняют руку. После чего жмут руку митрополиту и целуются с ним привычно затяжным православным трехкратным коммунистическим поцелуем!"(с) М. Задорнов.
комсомол Показати IP 7 Січня 2013 14:00
100%
gaa Показати IP 7 Січня 2013 14:01
I для чого тирану подарували iкону?вона простим мирянам бiльше потрiбна
tatarynb до gaa Показати IP 7 Січня 2013 19:20
скажемо пряміше: ЯКЕ МАЛИ ПРАВО ДАРУВАТИ СВЯТИНЮ 11 СТОЛІТТЯ МИРСЬКІЙ ЛЮДИНІ?!?
морда до gaa Показати IP 7 Січня 2013 20:19
Басяцкій падгон.
куць Показати IP 7 Січня 2013 16:36
Яке мала право "матушка" лишити монастир без головної реліквії? Кипітиме в смолі гарячій разом із усіма бандюковичами, а я лопаткою підпихатиму, щоб не вилізла.
7742 до куць Показати IP 8 Січня 2013 18:24
А яке скажіть мені, учені люди, ви маєте право судити Матушку і її вчинки?
222 Показати IP 7 Січня 2013 16:39
Церковники..)))) Звучить як тюремники чи законники)))
Exaboto до 222 Показати IP 8 Січня 2013 11:22
а віряни як бара*и :))))
культуролог Показати IP 7 Січня 2013 17:45
Це хто ж таку казочку про ікону придумав? Зняв князь Володимир образ зі стіни своєї опочивальні та й повіз у Зимне. А там ні кола, ні двора. От і взявся він власноруч монастиря будувати. Це казка для задуже віруючих.Таких як ото понаїхали.
Семен Показати IP 7 Січня 2013 18:09
Корремпонденты видно так напразновались, что лень зад от кресла оторвать, поэтому и фотки крадены с телетрансляции. Но подписаны как свои шедевры.
лучанка Показати IP 7 Січня 2013 23:13
Хай би ще до ікони переписали і монастир на президента
КП Показати IP 8 Січня 2013 01:18
ой вже ж і лижуть...
SET Показати IP 8 Січня 2013 08:09
"За словами священнослужителя, ця ікона була сімейною іконою Святого благовірного князя Володимира, і на початку ХІ століття, коли Володимир заснував Зимненський монастир, він передав ікону до святині. «Ікона пережила дуже багато, як і наш народ», - додав владика Антоній" Я в шоці, таку ікону просто так подарували... Це можна сказати сама найдорожча в духовному плані для монастиря та прихожан річ, символ... а вони вот так просто подарували... та ще й кому... немає слів
Не котик. Показати IP 8 Січня 2013 09:13
Котику(Чеширский Кот), коли ви линяєте, ваш пух не дає нормально дихати людям. Ваше місце - серед звірів Тому - брись! зі столу туди(в темінь), хай вас "вовки лісові" радують всоїми зубками, а не богохульник Задорнов своїми цитатими !
лучанин Показати IP 8 Січня 2013 10:34
Слава богу, що в нас э православний Президент. І недай Бог щоб країною управляли усякі "турчинови ..." сектанти. Спаси Вас Господи!
521 Показати IP 8 Січня 2013 11:53
А хто сказав що подарували оригінал ікони?
Чеширский Кот до 521 Показати IP 8 Січня 2013 12:07
Угу, и я то же подумал. Оригиналы таких святынь не дарятся, как правило. Но, учитывая смычку власти церковной с властью мирской, ничему нельзя удивляться.
сонце. Показати IP 8 Січня 2013 11:55
А хто сказав що подарували оригінал ікони?
!!! Показати IP 8 Січня 2013 16:35
Така "падруга" як інумення Стефанія може зробити що завгодно...вона ж і Кучму з його свитою у себе на нічліг лишала....і не пісною вечерею пригощала ,а все по вищому розряду...фуршет з найвишуканіших страв і дівчата-монашки які між іншим підігрівали настрій наших посадовців. Усі місцеві та й не тільки, знають як настоятелька вміє "тусити" за кордоном вишукано вдягнуто і в супроводі осіб чоловічого роду. Так що впринципі не має чому дивуватися...)))
7742 до !!! Показати IP 8 Січня 2013 18:30
А за такі слова відповідайте! Багато можна наговорити, але з яких джерел така інформація? "Сільські плітки" чи "шедеври народної творчості" - ось кому ви вірите?
тетяна Показати IP 8 Січня 2013 21:08
скільки цей панок ще буде керувати але хай знає що і на нього управа прийде а ті які віддали ікону будуть мати великий гріх
Олександр Показати IP 8 Січня 2013 22:57
Це ж треба, ніколи не думав, що у нас СТІЛЬКИ хворих людей... Навіть подумати про те, що монастир міг подарувати презиленту оригінал ікони не можна, а вони говорять про це ))) Копію йому дали сучасну, яка у магазинах продається... І ці ж люди виступають "експертами" в інших церковних темах" "Спеціалісти", блін... Ви у дрібницях не розбираєтеся, борці за справедливість. І ще "культурологи" тут...
SET Показати IP 9 Січня 2013 08:57
Не думаю що копію подарували, "не барєнский то подарунок". Копія то не солідно, адже її можна придбати в багатьох місцях де продають ікони, тут справа в "оригінальності" подарунка для "оРИГІНАЛьного" гостя)))
Для !!! Показати IP 9 Січня 2013 13:24
100% ПРАВДА!!!
nsyf Показати IP 14 Січня 2013 16:07
Не дивно, що дуже багато народу перестали ходити в нашы церкви, та переходять до католиків або протестантів. Розвалюють церкву, розвалюють мораль, розвалюють державу.
роман Показати IP 20 Січня 2013 20:35
а тарас козак був?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus