USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Євро-2012 луцькими очима: що робиться у столиці. ФОТО

11 Червня 2012 18:26
Футбольна лихоманка охопила всю країну. Втім, Луцьк, на жаль, не став осередком футбольних подій Євро-2012. Але така честь випала на долю приймаючого міста Києва – стадіон «Олімпійський» прийматиме п’ять матчів.

Журналіст «ВН» вирішила на власні очі подивитися, як українська столиця зустріла «Євро-2012».

Якість дороги з Луцька до Києва, по суті, ніяк не змінилася. Все ще залишилися «зони турбулентності» для українських водіїв. Щоправда, пригадуючи дорогу до Львова – нарікати справді немає на що. Правда, вартість маршрутки до столиці таки змінилася – тепер 120 гривень.

Узбіччя та роздільні смуги дороги 8 червня, у день відкриття Євро, активно дороблялися. Особливо це було помітно на житомирській трасі. Процес нагадав ситуацію, коли треба швидко прибрати вдома перед приходом гостей.

У Києві лучан зупинили на посту ДАІ. Міліціонер поцікавився, звідки ми їдемо, привітав нас на київській землі і побажав приємного перебування у столиці України.

Здається, що українська столиця готова до будь-яких мов, якими розмовляють європейці, окрім української. Хоча ні, попри якесь здивування, перехожі нормально мене розуміють. Українську тут знають всі.

До відкриття Євро-2012 залишається декілька годин. Тим часом біля НСК «Олімпійський» 8 червня виконували ще багато робіт.






У Києві до Євро встановили спеціальні вказівники. З першого погляду, вони загадкові, але зрозумілі і вичерпні.

За декілька годин до офіційного відкриття Євро у столиці відкрили фан-зону для вболівальників. Вхід сюди – безкоштовний. Втім, кажуть, що в дні матчів він буде платним.



Вхід до фан-зони чітко контролюється. Сюди не пускають із своєю їжею і водою. Очевидно, для того, щоб офіційні спонсори Євро заробили на її території. Крім того, на моє здивування, сюди не хотіли пускати із професійним фотоапаратом.


Фан-зона розташована на центральній вулиці Києва – Хрещатику. Один із українських шанувальників футболу розповів, що йому не до вподоби розташування зони. Мовляв, вона продовгувата, а для зручності вона мала б бути круглою.

На території фан-зони – офіційні фан-магазини, розваги. Також там розташовано декілька величезних екранів. На них ввечері показують матчі, а вдень – концерти, людей та зображення кубка.






Біля арки Дружби народів – Європейське містечко. Тут усі охочі також спостерігають за матчами.




У центральній частині столиці встановлено чимало інформаційних стендів із картами. Такий собі GPS по-київськи.

Нині у Києві – багато смітників. Втім, мешканці столиці кажуть, що вони тут з’явилися лише за декілька днів до початку Євро. Те саме із туалетами.


Найбільше уболівальників, які оселилися в Києві – шведи. Це – закономірно, адже їхня збірна гратиме тут, як мінімум, тричі. Тут також багато фанів із інших країн. Приміром, із Росії.

Один із російських шанувальників футболу приїхав сюди повболівати за Україну. Каже, що підтримуватиме команду Блохіна аж до фіналу.

Майже всюди працюють волонтери. Підказують, куди йти.


Як виявилось, їх знання про столицю часто обмежуються лише спортивними «точками». Приміром, на моє питання, як пройти до Жовтневого палацу, волонтер Євро вказав мені зовсім в протилежну сторону.







Анастасія ПЕРЕДРІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вікторія Показати IP 11 Червня 2012 18:50
Дякуємо, Анастасії, за гарні світлини, чудовий репортаж та її добре серце!
Л А Д О М И Р Показати IP 11 Червня 2012 20:13
Обана... полішуки вибрались до киюва )
полішук до Л А Д О М И Р Показати IP 12 Червня 2012 17:25
а галіціяни ще й досі вдома...
kamil Показати IP 12 Червня 2012 00:21
ура! перша перемога! україна вперед"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus