USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спалили поселення ромів: ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити €2,7 тис.

7 Квітня 2021 08:44
Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити 2,7 тисячі євро штрафу ромам. Все через спалення їхнього поселення у Києві в 2012 році перед чемпіонатом з футболу Євро-2012.

До суду звернулась ромка Ріта Пастрама, яка тоді жила в наметовому поселенні. Воно було розташоване біля залізничної платформи Лівий берег на вулиці Березняківська, пише 24 канал.

За словами Пастрами, їхнє поселення спалили міліціонери в цивільному одязі перед чемпіонатом з футболу Євро-2012. У 2014 році жінка звернулася до ЄСПЛ, вказавши на порушення кількох статей, що стосуються:

- заборони нелюдського поводження,

- права на приватне життя,

- права на ефективний засіб юридичного захисту,

- заборони дискримінації.

ЄСПЛ 1 квітня 2021 року визнав спалення житла Пастрами порушенням права на приватне життя. Відтак Україні присудили штраф.

Адвокатка Центру стратегічних судових справ Української Гельсінської спілки Олена Сапожнікова розповіла, що ромка померла влітку 2018 року, тож гроші поділять між трьома її малими дітьми, які перебувають під опікою.

Сапожнікова підтвердила, що 30 травня 2012 року міліціонери в цивільному приїхали до ромського поселення, де жили 73 людини.

Їх почали виводити та спалювати намети. Крім того, горіли речі, документи та гроші.

Міліціонери заявили, що їм наказали всіх вивести перед Євро-2012.

Один силовик навіть вистрелив у собаку ромів і здійснив 6 пострілів у повітря.

Дільничний міліціонер пригрозив ромам, що їх «вивезуть далеко», якщо вони не поїдуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ангст Показати IP 7 Квітня 2021 09:02
Ще їм гроші платити(((
Равшан Показати IP 7 Квітня 2021 09:23
На ці гроші оплатити рахунок міськраді за прибирання сміття яке ж вони розвели, а ні то нехай під європейським судом живуть тоді побачимо
Анонім до Равшан Показати IP 7 Квітня 2021 10:04
Я сортую сміття, а сьогодні помітила, що сміттєвоз все сміття скидує разом на кучу, як мені це пояснять наші місцеві реформатори і "провідники" в Європу.
Анонім до Равшан Показати IP 7 Квітня 2021 10:13
Людина виграла суд за жорстоке поводження з нею і правильно зробила, ті гроші підуть її дітям, а щирі українці не менше смітять за ромів(у лісах навколо Луцька купи сміття) і ніхто їх не штрафує
Патріот до Анонім Показати IP 7 Квітня 2021 10:56
Цигани віками "забивають" на закони держав, і не тільки в Украіні. Користі з них для країни немає, ні податків, ні нормального поповнення генофонду... Одні проблеми----попрошайки, крадуни,шахраї, наркобариги. Для чого захищати хронічних порушників законів і порядку??? Українців би за таке мінімум на 30 діб в ІТТ закрили. Звичайно, вони теж люди і жорстоке поводження до них неправильно. Але є вихід: 1.Створення поселеніь, куди їх примусово відселяти 2.Майже нереальне,але домовлятись з країнами,звідки вони є етнічно(Румунія,Молдова,Індія) про переселення їх в рідні для них місцевості. Навіть виплатити таким країнам певну компенсацію. Це буде дешевше, ніж боротися з бродячим народом в 21 столітті
до Аноніма до Анонім Показати IP 7 Квітня 2021 11:12
Я не смічу, дивіться за собою. Я проти порушення прав людини. Ці люди по країні залишили вже на одне "наметове містечко" подивіться сюжети. Такі люди, як правило, не працюють, ведуть паразитивний спосіб життя, обдурюють та обкрадають моїх співгромадян, живуть виключно на допомогу за дітей та малозабезпеченим, не поважають громадянське суспільство. То як я маю до цього відноситись?
Лучанин до до Аноніма Показати IP 7 Квітня 2021 11:53
Вони,в першу чергу ЛЮДИ, і в них є ДІТИ
Я до Лучанин Показати IP 7 Квітня 2021 14:39
то заберіть їх до себе у хату та й тіштесь ними..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus