USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Палиця: «Меморандум, який уряд підписав з МВФ, – це державна зрада»

5 Червня 2020 15:05
У боротьбі із коронавірусом уряд продемонстрував цілковиту безпорадність. Натомість впоралася з епідемією влада на місцях.

У цьому переконаний народний депутат від депутатської групи «За майбутнє» Ігор Палиця. Про це він заявив 4 червня в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Уряд не має ніякого стосунку до введення карантину. Карантин був введений набагато раніше, ніж це зробив уряд, владою на місцях», – наголосив нардеп.

Поки влада міркувала, як правильно зупинити рух громадського транспорту, спершу навіть рекомендуючи збільшити кількість рейсів, місцева влада ухвалювала радикальні, проте дієві рішення, зокрема й на Волині. Розкритикував Ігор Палиця і непродумане рішення про відкриття ринків в розпал карантину, від чого одразу ж уряд відмовився.

Читати ще: Ігор Палиця: «Я дуже сподівався на цей уряд. Але їм пороблено»

«Уряд показав повну свою безпорадність. Справилися з карантином міські ради, обласні ради і самі громадяни», – зауважив він.

Більше того, Ігоря Палицю дивує, що тільки на початку червня медикам надійшли 300% доплат за квітень, що медичні заклади в областях майже не отримали обладнання і допомог із тих мільярдів, які держава виділила на боротьбу з коронавірусом.

Читати ще: На протидію коронавірусу Україна витратила вже 2,6 млрд грн. Куди пішли кошти?

«Бог спас Україну і українців. І дякувати треба людям на місцях, а не тим, хто сидить в Києві», – вважає він.

Крім того, Ігор Палиця поділився думками про меморандум, який уряд підписав із Міжнародним валютним фондом. Як відомо, МВФ планує позичити Україні 5 млрд доларів впродовж півтора року.

«Меморандум, який уряд підписав з МВФ, – це державна зрада. І чим швидше президент Зеленський зрозуміє, що цей уряд треба гнати, міняти, наказувати за те, що він підписав меморандум з МВФ, тим швидше буде наступати, я сподіваюся, спокій в Україні, – висловився політик. – Ми сьогодні продаємо країну, заганяємо всіх в рабство за можливість роздати кожній людині по чотири тисячі гривень з цього траншу».

Читати ще: Ігор Палиця очолив новостворену політичну партію «За майбутнє»

Тим часом бізнесу стає дедалі важче працювати, підприємці припиняють діяльність.

«Сьогодні бізнес задихається, він не в змозі продовжувати роботу, якщо не будуть понижені податки, ставки за кредитами. Тому ми, фракція і партія «За майбутнє», працюємо з бізнесом. Протягом двох тижнів збираємося внести в парламент законопроект щодо податку на виведення капіталу, який дасть видихнути бізнесу. Ми збираємося вносити свої пропозиції стосовно введення мита, яке буде захищати виробників українських товарів, тобто займемося протекціонізмом», – резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus