USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Індонезія переносить столицю з Джакарти. Як називатиметься місто

17 Січня 2022 23:43
Влада Індонезії до 2024 року планує перенести столицю з Джакарти на схід острова Калімантан. Нова столиця називатиметься Нусантара.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNA.

З індонезійської Нусантара перекладається як архіпелаг. Назва вже була схвалена та затверджена президентом країни.

«Причина (вибору цієї назви, – ред.) полягає у тому, що Нусантра – давно відоме слово. Воно впізнаване в усьому світі, просте та говорить про наш архіпелаг – Республіку Індонезія», – заявив міністр планування національного розвитку Індонезії Сухарсо Моноарфа.

За його словами, всього було близько 80 варіантів назв для нової столиці країни. Вони розроблялися спільно з істориками та лінгвістами. Зокрема, розглядалися варіанти Негара Джая (славетна країна), Нусантара Джая (славетний архіпелаг) і Нуса Карья (творіння батьківщини).

Ще не вирішено, чи буде нова столиця цілим регіоном чи містом. Наразі Джакарта вважається не містом, а провінцією зі статусом столиці.

Вперше уряд Індонезії заявив про плани перенесення столиці у 2019 році. Це пов’язано з проблемами нинішньої столиці Джакарти. Крім перенаселення, місто поступово йде під воду – приблизно на 15 сантиметрів на рік.

Перенесення столиці допоможе «розвантажити» Джакарту і дасть поштовх розвитку острову Калімантан і східної частини Індонезії. Зараз більша частина економічної діяльності країни зосереджена на Яві, де розташована нинішня столиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Споживачі інформації Показати IP 18 Січня 2022 09:37
Інформація з Джакарти власкора Волинських новин ! Для жителів Нуйно є дуже актуальною !
Опєчатка Показати IP 18 Січня 2022 10:21
Нурсалтан?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus