USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Іномарки подорожчають на 10-13%

28 Вересня 2011 11:47
Уряд затвердив звернення до СОТ щодо підвищення ввізних мит на імпортні автомобілі з 10% до 25%.
Автомобілі стали першою товарною групою, за якою Україна буде вести переговори з членами СОТ про перегляд умов імпорту, пише з посиланням на «Комерсант Україна» Українська правда.
Чинне 10-відсоткове мито пропонується збільшити до 25%, тобто до того рівня, який був до вступу країни в організацію.
За словами джерела видання в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, рішення звернутися до СОТ з вимогою переглянути ставки вже прийняте Кабміном.
На підвищення ввізних мит наполягали автовиробники.
«Ми отримали від них пропозицію, проаналізували і вирішили почати консультації з членами СОТ», – каже чиновник.
За словами співрозмовника видання, у міністерстві вже підготували відповідний пакет документів і відправили його до Кабміну, який представить аргументацію до секретаріату СОТ.
Виробники неодноразово вимагали захистити внутрішній ринок. «Ми вклали близько 300 мільйонів доларів у будівництво автозаводу в Черкасах, і зараз це підприємство завантажене лише на 15%, – каже віце-президент корпорації «Богдан» Володимир Гунчик. – Збільшення мит захистить ринок, дозволить нам створити робочі місця і завантажити потужності».
За даними інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, до вступу України до СОТ, в 2008 році, частка автомобілів українського виробництва в продажах становила 64%, а за підсумками 2010 року знизилася до 50%.
У тому випадку, якщо СОТ дасть згоду на введення мит, імпортери будуть змушені підвищити ціни.
«З введенням 25-відсоткового мита зростуть наші витрати. В цих умовах ціна на автомобілі не зможе залишатися на тому ж рівні», – зазначив гендиректор «Ніссан Мотор Україна» Андрій Нестеренко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дід Панас Показати IP 28 Вересня 2011 12:32
конкурувати треба якістю соєї продукції а не 25% ввізного мита. так ми ніколи не зробимо конкурентне авто.
Metaller Показати IP 28 Вересня 2011 12:56
ідіоти! В Україні і так найбільші ціни на машини в Європі, але ж Васадзе все мало і мало...
OlegJM Показати IP 28 Вересня 2011 13:26
По СОТовським параметрам Україна автомобілі не виробляє.
пацанчік Показати IP 28 Вересня 2011 16:17
Коли вже ці уроди нажруться? Тільки мито й підвищують, а сам пан гунчик та інші його колеги їздили на тому що його завод виробляє? Самі небійсь на тойотах та лексусах катаються, а нам фуфел продають за такими цінами що в європі можна два нормальних авто купити. Мочити пора цих уродів!!!
Патріот Показати IP 1 Жовтня 2011 21:22
До чого тут СОТ ??? Їм у столиці непонять, що продаж авто укрвиробника зменшилась в звязку з тим,що погіршився рівень життя середнього класу людей в країні ,ціни на все ростуть,скрізь скорочення,зарплату збільшили на 5 грн,взамін зняли премії-500грн.за який ху... їх куплять ? А саме страшне,що ці 25% потягнуть за собою ціни і на б/у авто !!!-які дехто з нас міг купить....
тачкі Показати IP 30 Жовтня 2011 22:07
почекайте 2012 року.все змінеться.правда не в кращу сорону але як їм так і нам.максимум це в 20х числах грудня 2012.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus