USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Іноземні виші готові навчати українських студентів в онлайні

1 Листопада 2022 16:38
Іноземні заклади вищої освіти нададуть підтримку українським студентам-чоловікам, аби вони мали змогу продовжити навчання.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Він нагадав, що із запровадженням на території України воєнного стану українські чоловіки не можуть виїхати за кордон.

«У зв’язку з цим звернувся до іноземних колег, міністрів освіти, із проханням надати можливість українським студентам призовного віку, які зараховані на навчання на 2022/23 н.р., та студентам старших курсів навчатися у режимі онлайн або надати їм річну перерву в навчанні зі збереженням фінансових умов здобування освіти», – зазначив він.

За словами очільника МОН, він уже отримав перші відповіді.

Зокрема, міністр освіти і науки Республіки Польща закликав керівництво закладів вищої освіти дозволити студентам з України навчатися з використанням методів і технік дистанційної освіти, а також надавати студентам з України академічні відпустки на їхню вимогу.

Міністр освіти і досліджень Франції закликала заклади вищої освіти надати студентам з України річну перерву в навчанні зі збереженням фінансових умов та раніше зроблених внесків або розглянути можливість дистанційного навчання.

За словами Шкарлета, німецькі урядовці та заклади освіти підтримують прохання про надання можливості українським громадянам продовжити навчання, водночас до кожного студента застосовуватиметься індивідуальний підхід.

Своєю чергою міністерство освіти і науки Данії зазначило, що для університетів передбачена можливість надання студентам відпустки або переведення у дистанційний формат навчання. Данські виші встановлюють власні правила щодо онлайн-навчання, надання перерви в навчанні тощо.

Міністерство освіти, науки та спорту Литви рекомендувало закладам вищої освіти та коледжам підтримати українських студентів.

Шкарлет зауважив, що Азербайджан готовий розглядати звернення громадян України щодо можливості навчання в режимі онлайн або надання річної перерви в навчанні зі збереженням фінансових умов навчання з урахуванням раніше зроблених внесків.

Очільник МОН додав, що листи стосовно підтримки українських студентів та сприяння їм у навчанні, зокрема в дистанційному форматі, надійшли також від Естонії, Йорданії, Казахстану, Канади, Китаю, Північної Македонії та Швейцарії.

«Дякую колегам за підтримку і сприяння безперервності навчання молоді України. Разом ми зможемо все!» – наголосив міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 1 Листопада 2022 17:57
Як навчати , коли світла нема? Інтернет поганий? Такі цікаві… Депутати своїх дітей повивозили, решту студентів закрили. Навіщо ? Вони всерівно не підлягають мобілізації. Для кого тоді кричите, не повертайтесь ззакордону, бо зима буде важка!!! ? Тоді випустіть дітей- менше навантаження буде на енергосистему

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus