USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як будуть зараховувати результати навчання за кордоном в українських школах

2 Червня 2023 20:25
Учням, які через війну відвідують школи за кордоном, зарахують результати навчання в Україні. Міносвіти вже розробило і затвердило відповідні рекомендації.

Про це пише 24 канал.

Для зарахування дитини до школи після повернення в Україну один із батьків, опікун чи законний представник має подати відповідну заяву. Дитину зараховують в ту ж школу, в якій вона навчалася раніше, або в іншу, якщо так хочуть батьки.

Як зараховуватимуть в Україні результати навчання за кордоном

МОН рекомендує школам враховувати всі дані про успішність із закордонних навчальних закладів під час зарахування до українських (за предметами, що дублюються в програмі). Для цього потрібна довідка зі школи, де вчився учень.

Українську мову, літературу, історію України можна скласти в Україні та отримати тут відповідну оцінку. Також на Батьківщині знання школяра оцінюватимуть, якщо він не має довідки із закордонної школи. Для 5 – 8 та 10 класів таке оцінювання можуть проводити навіть у форматі 2-бальної шкали (склав – не склав).

Свідоцтво про здобуття освіти видають дітям, які перебувають за кордоном та навчаються в українських школах онлайн.

Також документ МОН містить рекомендації щодо здобуття освіти переселенцями та тими, хто опинився на тимчасово окупованій території.

«Наше завдання – зробити все, аби діти продовжували здобуття освіти і водночас не були перевантажені, а також не втрачали зв’язок з Україною», – наголосив Лісовий.

Як вчаться українські діти за кордоном

Часто батьки старших школярів розчаровані тим, що учні з України не мають рівних можливостей у навчанні і вступі порівняно з місцевими школярами. Батьки молодших дітей уточнюють: діти швидко можуть втрачати ідентичність, інтегруючись в іншомовне середовище. Більшість при цьому визнає: освіта буде важливим фактором, коли родина вирішуватиме, повертатися в Україну чи ні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
IvanBoichenko Показати IP 31 Липня 2023 13:11
А навіщо їх зараховувати? Краще продовжувати навчатися там. В Україну на даний момент краще не повертатися, адже тут все ще небезпечно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus