USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Інший бік Нового року: на вулицях міст України торговці розкидали тисячі хвойних дерев

2 Січня 2022 16:48
В Україні після 31 січня підприємці залишили на вулицях міст тисячі ялинок та інших хвойних дерев, які не розкупили до Нового року. Торговці новорічними деревами просто покидали свій товар і зникли.

Сумні кадри спиляних і викинутих ялинок викладають у мережі, інформує ТСН.

В Одесі гори ялинок продавці залишили на тому ж місці, де їх продавали. Тисячі дерев, які 31 грудня коштували від 350 до 2500 грн, 1 січня виявилися непотрібними.

Як повідомили у Департаменті міського господарства Одеської міськради, вранці 1 січня працівники ЖКГ та керуючих компаній почали наводити лад в місті після новорічних гулянь.

«Вони виявили, що частина несумлінних підприємців, які торгували ялинками, кинули їх просто неба. Комунальники нарахували понад 5 тисяч нікому не потрібних зелених красунь, причому більшість із них – у Приморському та Суворовському районах. Усіх за допомогою спецтехніки вивезли», – розповіли в департаменті.
Повідомляється, що влада Одеси вносить до «чорного списку» підприємців, які створили на вулицях «ялинкові цвинтарі».
«Продавці ялинок цього року серйозно додали нам роботи, по-свинськи поставилися до міста, його жителів, та й просто шкода кинуті ялинки», – заявив голова департамент міського господарства Дмитро Жеман.

Чиновник запевнив, що така ситуація більше не повториться, а слідів від стихійної торгівлі ялинками практично не залишилося.
У Харкові теж спостергігається сумна картина – зрубані ялинки у центрі міста.

«Непродані ялинки так і залишилися лежати вздовж дороги. Якась маячня. У масштабах країни це скільки ж гектарів лісу вирубали?» – підписали відео автори.
У Кременчуці Полтавської області майже аналогічна ситуація. Тут непродані ялинки вивезли під річку, порубали і викинули.

«1 січня. Непродані ялинки викинули з боку Тараса Бульби (Карнаухова) біля річок», – підписали фото автори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 2 Січня 2022 17:07
В людей руіна в голові, іх крім грошей нічого більше не цікавить
123 Показати IP 2 Січня 2022 17:30
Давно пора заборонити продажу ялинок та сосен. Більшість з них зрубані незаконно. Черговий раз побачили народ у всій красі
Прозрійте, люди ! Показати IP 2 Січня 2022 17:51
А лісники на другий рік ше більше запропонують ялинок для продажу, вони і маму рідну продадуть, аби заробити ! І знайдуть обгрунтування, шо на то є шаленний попит ! А дехто з простого люду ше буде підігравати, мотивуючи тим, шо ну дуже вже в хаті файно лісом пахне ! Та відівчіть дітей від нищення природи і нюхання мертвих дерев ! Комуністи, блін, запровадили таку традицію, а сьогоднішні титульні і сьвідомі ну ніяк вже без зрубаних ялинок не можуть обійтися ! Не ведіться і не йдіть на поводу торгашів природою ! Люди, бережіть ліси - вони вам ше пригодяться !
Невже до Прозрійте, люди ! Показати IP 2 Січня 2022 20:44
Дуже шкода що в нас зараз кожен вважає що він розумніше за всіх. Ялинки та сосни які йдуть на продаж спеціально для цього вирощуються, так само як вирощують курей та свиней на м'ясо. Ліси - це зовсім інше. Хоч би поцікавилися спочатку що є що. Проблема лише в тому що народ втратив культуру в усіх сенсах цього слова. Якби за розкидання сміття ввели сурове покарання то вам в принципі не було б що робити.
Анонім до Невже Показати IP 2 Січня 2022 21:08
Це може так у нормальних краінах відбувається, у нас скоріше накрадуть і знищать ніж будуть садити щось
Москаль до Анонім Показати IP 2 Січня 2022 22:30
Соседа посодють
По суті до Невже Показати IP 3 Січня 2022 00:12
Ти тут, вирвавши з контексту, переконуєш народ про технологію, а то всього лиш похідна ! Головне тут криється в політично-ідеологічній площині - та традиція штучно нав'язана комуністами і повинна канути в небуття. Потім - культура людей, за нею суха економіка і аж потім може в самому кінці твої непереконливі аргументи про технологію вирощування ! І ніколи вони не будуть і не повинні бути головними для українців !
Невже до По суті до Невже Показати IP 4 Січня 2022 01:01
По перше, я з Вами навіть не знайомий, сподіваюся, щоб називати мене на ти. По друге, хто ви такий щоб вирішувати за інших що їм треба, а що ні? В тих в кого суха економіка (за бабло удавляться) і відсутня будь-яка культура майбутьнього як в людини немає і бути не може. Дуже шкода що Вам цього ніколи не зрозуміти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus