USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Інститут сім’ї під загрозою: луцький депутат-пастор – за впровадження сімейної політики

21 Лютого 2021 09:00
В Україні наростає криза інституту сім’ї, адже за останні 30 років шлюбів зареєстровано втричі менше. Минулоріч кількість розлучень зросла до 70%, а укладання шлюбів зменшилося на 29%. На таку ситуацію вплинув карантин, однак тенденція до скорочення кількості шлюбів спостерігається від початку незалежності України.

Пастор, керівник молодіжного напрямку Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, депутат Луцької міської ради від партії «ЗА Майбутнє» Роман Кравчук вважає, що з кожним роком криза сім’ї наростає, а держава бездіє.

Згідно статистики, у 2020 році офіційно було зареєстровано 167,9 тисяч шлюбів, тоді як в 1991 році – 493 тисячі.

Статистика розлучень, наголошує Роман Кравчук, насторожує. «Хоча, на перший погляд, кількість розлучень ніби зменшується, бо зменшується кількість шлюбів, однак розірвання сімейних стосунків перевищує 70% від укладання шлюбів. Так, у 2020 році укладено 167 974 тисяч шлюбів, а розлучилося 119 253 тисяч пар», – наводить статистику депутат й додає, що більшість розлучень відбувається через суд.

Читати ще: Кількість шлюбів в Україні за 30 років зменшилась майже втричі

«Враховуючи це, сьогодні Україна потребує термінових рішень щодо сімейної політики. Зокрема, навчання молодих людей основам сім’ї, адже ми живемо у час, коли перед сім’єю є багато загроз і викликів, що, ймовірно, зменшує зацікавлення в укладенні шлюбу.

З іншого боку ми бачимо агресивне впровадження гендерної ідеології в усі сфери, яка остаточно зруйнує сімейні цінності, готуються закони, аби заборонити критику збочень та надати особливі права для аморальних ініціатив і т.д.

Особливу насторогу викликає те, що такі аморальні тенденції сильно популяризуються серед підлітків і молоді, з юного віку дітям нав’язують те, що сім’я може бути «інакшою», де тільки «мама і мама» чи «тато і тато».

Читати ще: «Сучасна молодь має інтернет в голові й Instagram у крові», – пастор з Луцька

Крім цього, в Україні досі немає міністерства з питань сім’ї, а в Мінсоцполітики, яке ніби є профільним, це відділ з кількома лише людьми. Також в більшості областей, в яких були просімейні органи, їх замінили на відділи або сектори, що опікуються масою питань, та ще й у складі двох-трьох осіб, що, відповідно, негативно впливає на роботу таких надважливих підрозділів.

Саме тому в Україні якнайшвидше має бути створене відповідне міністерство чи державний орган з питань сім’ї, а до його роботи мають бути залучені кращі фахівці, аби створити умови для розвитку та впровадження ефективної сімейної політики, адже успіх держави можливий лише тоді, коли в її основі лежить міцна повноцінна сім’я та вічні цінності», – підсумовує Роман Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1417 Показати IP 21 Лютого 2021 10:08
Кожен живе на власний розсуд.
К.лучанин Показати IP 21 Лютого 2021 13:40
Кризі інституту сімї сприяє ще недолугий закон про аліменти! - Це моя особиста думка. Деякі жінки ще заробляли на цьому. Якщо внаслідок безробіття в Україні чоловік не має роботи, не може заробити, жінки часто -густо подають на розвод і вимагають аліментиі і чоловіка садять і його заборгованість росте. Його не пускають заробити за кордон, забирають авто(якщо є) і особисте майно ( якщо є). І дуже страждають діти! За дітей оці батьки НЕ ДУМАЮТЬ. Я знаю немало прикладів таких у житті. Тепер чоловіки стають розумніші - не хочуть реєструвати шлюб . Аліментщиків на Волині і в країні дуже багато. Деяких знаю.Один платить аліменти дружині без суду ( домовились по дружньому) без нервів, другого бувша жінка затаскала по судах і нічого не добилась( грошей не дали) . Він їй казав, якщо ти посадиш то гроші тобі йти не будуть. Це буде просто покарання і все. Суду байдуже , він судить по Закону, а за дітей ніхто не думає!!!Чоловівка посадили, а аліменти не повернулись. Він казав, що міг би платити на дитину бо була можливість з роботою але все зіпсувала колишня жінка із судами. З дитиною бачитись не дає, сама ховається . Дитина батька памятає. Виросте і запитає у матері. А це так буде.Ось яка картина є у сімях в Україні. І ситуація погіршується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus