USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ірина Констанкевич у Камінь-Каширському районі прозвітувала за рік роботи у ВР

7 Жовтня 2017 19:29
Народний депутат України від УКРОПУ Ірина Констанкевич прозвітувала у Камінь-Каширському районі про перший рік роботи у Верховній Раді.

Зустріч із жителями району, представниками районних установ, організацій, сільськими головами, депутатами районної ради відбулася кілька днів тому у Камінь-Каширському районному Будинку культури, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Під час зустрічі Ірина Мирославівна розповіла про те, чого їй вдалося зробити за перший рік роботи у парламенті.

Відтак нардеп повідомила, що нею підготовлено 50 законопроектів, вона взяла участь у 110 пленарних засіданнях і пропустила лише 2 з поважних причин, 8 разів виступала із парламентської трибуни. А також провела у Верховній Раді 10 брифінгів. До речі, участь у двох із них взяли і представники камінь-каширської громади. Вони піднімали питання про необхідність створення Камінь-Каширського госпітального округу та про невчасне проведення тендеру на організацію харчування у школах району. Зауважимо, що тоді народний депутат виступила із пропозицією відмінити такі тендери. Згодом вона із колегами підготувала відповідний законопроект і його вже зареєстровано у Верховні Раді. Окрім того після обговорення даного питання Міністрество соцполітики збільшили удвічі розмір відшкодування батькам за харчування дітей.



Під час звіту у Камені-Каширському Ірина Констанкевич заначила що протягом року вона розглянула 242 звернення від жителів району. І це найбільша кількість серед інших районів округу. А зверталися до неї пенсіонери, афганці, розглядалися проблеми лікування дітей, питання чорнобильців, тематика пенсійного законодавства.

Працюючи із цими зверненнями, запитами, проханнями від громадян, аналізуючи їх та прислухаючись до них Ірина Мирославівна і організовувала свою депутатську роботу, залучаючи кошти на округ і зокрема у Камінь-Каширський район. До речі, завдяки Ірині Констанкевич було виділено 3,5 млн. грн на будівництво школи в селі Осівці, 700 тис. грн. на реконструкцію ДНЗ у селі Добре, 640 тис. грн. на реконструкцію зали важкої атлетики у Камені-Каширському, 300 тис. грн на будівництво соціально-культурного центру у селі Карпилівка, 300 тис. грн. на придбання медичного обладнання для Камінь-Каширської центральної районної лікарні, по 200 тис. грн. на будівництво коли у с Оленине та реконструкцію ДНЗ у с. Бузаки, по 100 тис. грн. на облаштування покрівлі шкіл у селах Личини, Верхи, Мельники-Мостище та по 100 тис. грн. практично на кожну сільську раду району на різні потреби громад.

А завдяки нардепу, Камінь-Каширський отримає 3,1 млн. грн на придбання техніки та спеціального обладнання, необхідних для екологічно безпечного, роздільного збирання, сортування, знешкодження, захоронення, зберігання твердих та рідких побутових відходів.

«Політична демагогія, публічні виступи сприяють формуванню іміджу депутата-політика, але не завжди вони завершуються конкретними результатами. Ми ж працюємо так, щоб був позитивний результат», зазначила Ірина Констанкевич.



Загалом народному депутатові Ірині Мирославівні вдалося залучити на округ 27 мільйонів гривень з яких понад 8 мільйонів зокрема на Камінь-Каширський район.

Відтак жителі Камінь-Каширщини, які прийшли на цю зустріч, висловили свою вдячність народному депутатові за її роботу, бо ж реально бачать її старання та відчувають підтримку. Представники сільських громад дякували за виділені кошти на кожну сільську раду, за допомогу у відстоюванні школи села Котуш, за сприяння у заміні дверей у дитсадку села Сошичне…

«Наразі ми знову сформували пропозицій на 5 мільйонів гривень із фонду соціально-економічного розвитку ще на цей рік. Пріоритети були надані медицині, щоб можна було придбати медичне обладнання для покращення матеріально-технічної, лікувальної бази Камінь-Каширської районної лікарні, – повідомила народний депутат. – З госпітальним округом нас брутально «кинули». Тоді, коли інші області з такою ж кількістю населення отримали по 4-6 округів, ми маємо лише 3. А ковельчани вже думають, як вони справлятимуться із тим потоком людей, якого очікують. Тож ми маємо оновити матеріально-технічну базу Камінь-Каширської ЦРЛ, щоб в подальшому вона надавала медичні послуги на належному рівні.

Депутати ж Камінь-Каширської районної ради заявили на зустрічі із Іриною Констанкевич, що продовжуватимуть свою боротьбу за Камінь-Каширський госпітальний округ. Відповідне зверненя Ірині Мирославівни передав заступник голови районної ради Сергій Дмитрук.

«Коли дехто говорить, чому не створили у Камені-Каширському госпітального округу, зауважує: а що в тому Камені-Каширському є? Тоді ж виникає питання, а що було зроблено для тієї Камінь-Каширської лікарні, щоб ні в кого не виникало сумніву, що тут має бути госпітальний округ? Всі знали, що відбуватиметься медична реформа. Перед цим чотири роки говорили

про госпітальні округи і, зокрема, Камінь-Каширський. Чому не можна було купити потужного рентгена, флюорографа, лапароскопічної стійки і мамографа? Якби було забезпечене це мінімальне обладнання, сюди зверталися б усі, – сказала Ірина Мирославівна. –Тому я говорю про те, що до 2018 року ми повинні серйозно підготуватися. Якщо буде стартувати медична реформа, ми маємо зробити все по-максиму, що в наших силах. Тому будемо працювати над зміцненням матеріально-технічної, лікувальної бази і боротися за округ. Я була і є з вами».

Водночас жителі району знову підняли ряд проблем, які треба вирішувати. Ці звернення до Ірини Констанкевич стосувалися зокрема заробітних плат медичним працівникам, працівникам дошкільної освітньої ланки, техпрацівників навчальних закладів. Цікавило жителів району перспектива в реформі децентралізації. Зауважимо, що дотепер на Камінь-Каширщині не створено жодної ОТГ.

Говорили про проблему оновлення генеральних планів сільських рад, зокрема, Ворокомлівської. У цьому населеному пункті близько восьми років жителі не можуть оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки та зведені будинки, бо вони офіційно знаходиться за межами села. А відповідно не можуть і підключити до осель електроенергію.

Висловили свою стурбованість камінь-каширці через можливе нововведення: у законопроекті про бюджет на наступний рік передбачається, що на місцеві бюджети будуть передані виплати субсидій.

Звернулися до Ірини Мирославівни жителі села Стобихівка із проханням допомогти у вирішенні питання будівництва школи. Адже у селі є 240 учнів та 210 дітей до 6 років. Стобихівці припускають, що через 3 роки класних кімнат не вистачить для навчання навіть у дві зміни. А вони і так навчаються у трьох пристосованих кімнатах будинку культури. Відтак 1 вересня батьки не пустили дітей до школи, вимагаючи розпочати будівництво нової. На що депутат повідомила:

«Я пішла дещо на випередження і уже, не чекаючи від вас звернення, подала пропозицію передбачити у державному бюджеті на 2018 рік кошти на будівництво Стобихівської школи. Однак, цього замало. Потрібно, щоб була підтримка і на місцевих рівнях влади, зокрема, і облдержадміністрації. Чималу роль тут відіграє також орієнтовна вартість школи. Тобто Міністерство має чітку позицію: проекти повинні бути такими, щоб було реально звести школу, а не розкошами дивувати», – зауважила нардеп.

На завершення свого звіту Ірина Констанкевич привітала освітян Камінь-Каширщини із професійним святом, та запросила їх, а також сільських голів на екскурсію до Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus