USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ірина Констанкевич: 23-й виборчий округ на Волині потребує госпітального округу

17 Січня 2017 18:33
Створення лише трьох госпітальних округів у рамках медичної реформи на Волині не зможе забезпечити потреб населення області. Про це під час брифінгу у Верховній Раді 17 січня заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, обрана у 23-му окрузі Волинської області.

Про це повідомили у прес-службі УКРОПУ.

«Справжній господар має дбати про свою родину, її духовне, моральне здоров'я та майбутнє. Те, що відбувається на Волині в контексті медичної реформи, на жаль, демонструє абсолютно протилежний підхід», – заявила Ірина Констанкевич.

За словами нардепа, створення лише трьох госпітальних округів означає, що в майбутньому у Волинській області в рамках адміністративно-територіальної реформи буде сформовано стільки ж повітів. Однак це не відповідає ні історичному, ні територіальному розвиткові регіону. Повноцінне промислове та сільськогосподарське забезпечення мають, наприклад, Камінь-Каширський та Маневицький райони, а відтак населені пункти зі складу 23 виборчого округу, який включає Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський, Маневицький райони, заслуговують на створення повноцінного госпітального округу.

До того ж, через велику кількість постраждалих унаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції наразі в області фіксують досить високий рівень онкологічних захворювань серед дорослих та дітей. У такій ситуації позбавляти хворих якісної медичної допомоги є справжнім злочином, вважає представниця УКРОПу.

«Не можна карати Волинь, створюючи лише три госпітальні округи на всю область. Позиція «Українського об'єднання патріотів – УКРОП» категорична: ми повинні дбати про людей та їхнє здоров'я зараз і в майбутньому», – наголосила Ірина Констанкевич.

Нардеп підкреслила, що формування більшої кількості госпітальних округів на Волині вимагають всі депутати від УКРОПу в обласній та районних радах, волинські нардепи в парламенті, а також голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Вона також закликала голову Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика як представника виконавчої влади дбати про мешканців області та забезпечення їх якісними і доступними медичними послугами.

Нагадаємо, госпітальний округ – це об’єднання закладів охорони здоров’я, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу на певній території. Як зазначають у Міністерстві охорони здоров’я, госпітальні округи формуватимуть для того, щоб упорядкувати мережу медзакладів. Створення госпітальних округів є одним з елементів медичної реформи, яка стартувала в Україні 1 січня цього року. На Волині наразі планують створити 3 госпітальні округи: Луцький, Ковельський, Нововолинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Виборець Показати IP 17 Січня 2017 19:55
Ігор,ти не там стоїш.Це не твої виборці і "гроші не пахнуть",але думай і думай...
ірині Показати IP 18 Січня 2017 08:25
ти хороша людина, розумна, але потрібно знати проблему, твоя заява не в тему, вибач
Сераховичі Показати IP 18 Січня 2017 18:11
Украіна не має свого господаря , а ті що вважають себе такими -думають лише про своі статки! Про людей не думає ніхто .Звичайно 3 округи -це мало тим більше при відсутності необхідного якісного транспорту,
Михайло Показати IP 20 Січня 2017 09:37
Слово РЕФОРМИ в Україні трактується - погіршення ситуації для знищення, геноциду населення! Але я так бачу, що наша влада скоро дограється!!! Стара система працювала добре але для декого це було погано тепер буде працювати погано але для декого добре!!! У всьому світі Реформи - це покращення ситуації у всіх напрямках в Україні навпаки погіршення!!! Ірині Мирославівні треба подякувати, вона завжди вивчає дуже болючі проблеми і старається їх якось вирішити це перший показник хорошого депутата! Успіху Вам!!!
axab Показати IP 24 Січня 2017 13:03
Реформа децентрализации охватила всего 20% территории Украины, а Парламент не спешит принимать законы #5520, #4772, #2489 то ли в силу недееспособности, то ли из-за банальной лени и саботажа: http://rian.com.ua/story/20170119/1020644723.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus