USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Іспанія знову отримала неякісні китайські тести: уряд вимагає повернення коштів

21 Квітня 2020 14:22
Іспанський уряд намагається повернути гроші, які він заплатив за 640 тисяч тестів на антиген, куплений через іспанського дистриб’ютора у китайської компанії Bioeasy.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на іспанське видання El Pais.

Про це стало відомо після того, як органи охорони здоров’я країни виявили, що набори, які прибули з Китаю на заміну неякісних, теж не спрацювали.

Як і першого разу, нові тести теж не мають достатньої чутливості, необхідної для виявлення вірусу. Це означає високу ймовірність того, що вони не виявлять коронавірус у інфікованої людини.

Зразок тестових наборів, відправлених заново компанією Bioeasy, було проаналізовано Інститутом охорони здоров’я Карлоса III в Мадриді. Побачивши, що тести не досить чутливі, іспанський уряд вирішив скасувати все замовлення.

Міністерство охорони здоров’я підтвердило El Pais, що розпочало процес повернення коштів, виплачених за комплекти. Міністерство досі не оприлюднило вартість замовлення та не назвало таємничого іспанського посередника, який провів операцію.

В кінці березня міністерство охорони здоров’я Іспанії було змушене повернути 58 тисяч так званих експрес-тестів на коронавірус із загального числа 640 000, які воно купило у компанії Bioeasy. Набори повинні були використати для тестування медичних працівників, а також для працівників і жителів будинків для людей похилого віку.

Нагадаємо, про покупку для Києва швидких тестів саме цієї компанії 10 березня повідомив мер столиці Віталій Кличко. Водночас його заступник Микола Поворозник згодом заявив, що Іспанія відмовилася від партії тестів на антиген, а Україна отримала тести на антитіла.

Від експрес-тестів цієї компанії також відмовилися Грузія і Туреччина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пороблено в Китаї Показати IP 21 Квітня 2020 14:59
Не куплять іспанці, то куплять українці, не куплять українці подаруємо алжирцям.
Бо Показати IP 21 Квітня 2020 17:07
Все якісне перекупили амери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus