USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Історична подія: завтра два новеньких «Богдани» розпочнуть курсувати Луцьком. Фото

21 Жовтня 2020 13:15
Обласний центр Волині отримав два перших тролейбуси від компанії «Богдан Моторс». Ще недавно новенькі «рогаті» проходили випробовування, а вже завтра сучасні тролейбуси вийдуть на маршрути міста. Як каже виконувач повноважень міського голови, для Луцька це історична подія, адже ці тролейбуси – перші з 29, які возитимуть лучан та гостей міста.

Передача транспортних засобів відбулася за участю керівництва заводу та представників міської влади 21 жовтня.

Нагадаємо, що ще у квітні міська рада підписала контракт щодо постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ «АК «Богдан Моторс», а вже завтра перші новенькі тролейбуси виїдуть на вулиці міста. Нові тролейбуси – тихі, екологічні й економічно вигідні, вони споживатимуть удвічі менше електроенергії. Також вони обладнанні кондиціонером, USB-зарядками, мають м‘який салон та доступні для людей з інвалідністю.
Як зазначив виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, сьогодні історична подія, адже Луцьк отримав від «Богдан Моторс» два новенькі тролейбуси, які вже завтра курсуватимуть вулицями міста.

«Ми довго йшли до цієї події. Місто налаштоване, щоб ця співпраця продовжилася і після завершення угоди про отримання нових тролейбусів. Адже потрібно повністю забезпечити місто новим електротранспортом. Ми переконані, що кращих тролейбусів, ніж «Богдан», для нашого міста бути не може», – сказав Григорій Пустовіт та привітав усіх зі знаковою для міста подією.
Натомість керівник ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний наголосив, що заводу дуже приємно працювати для покращення пасажирських перевезень лучан.

«Ці два новенькі тролейбуси – це лише перша партія. Однак ми встигли їх зробити, випереджаючи терміни контракту. Ми прагнемо якнайшвидше випустити нові тролейбуси на вулиці міста, адже працюємо для лучан. Сподіваюся, що вони їх оцінять, адже ми старалися виробляти їх якісно», – наголосив Дмитро Писаний.
Після цього керівник заводу та Григорій Пустовіт підписали документи про передачу місту тролейбусів та оглянули їх зсередини.
Раднику міського голови Ігорю Поліщуку новенькі «Богдани» також сподобалися, він відзначив, що ці тролейбуси значно якісніші, ніж підприємство випускало раніше.

«Ці тролейбуси модернізовані, зокрема на них німецька ходова, тут асинхронний двигун, який на 30% витрачає менше електроенергії. На тролейбуси встановили двигуни прибалтійського виробництва. Салон є доволі комфортним та якісним, також встановлено відеоспостереження. Відзначу, що тролейбус доступний для людей з інвалідністю. Щиро сподіваюся, що лучанам сподобається їздити новими тролейбусами», – розповів Ігор Поліщук.

Також посадовець поінформував, що за попередньою домовленістю з заводом максимум до серпня наступного року місто отримає решту 27 тролейбусів. До того ж, зараз Луцьк подав заявку на нову міжнародну програму фінансування, яка передбачає отримання коштів на придбання 30 тролейбусів, 6 з яких матимуть автономний хід.
Керівник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц також відзначив якість нових тролейбусів, наголосивши, що вони матимуть два роки гарантії. Він також анонсував, що отримані тролейбуси планують пустити на маршрут №15, однак далі вони будуть з’являтися і на інших маршрутах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Пасажир Показати IP 21 Жовтня 2020 13:32
За маршрутом?
лучанин Показати IP 21 Жовтня 2020 14:18
Така новина,неначе небо впало.
Лучанин Показати IP 21 Жовтня 2020 14:19
Якщо вірити фото, то скоріш за все один буде 15, а другий 12. А може і на інших.
Непойняв Показати IP 21 Жовтня 2020 14:27
Нащо біля пенсіонерського місця usb порти? Пенсіонери смартфонами не користуються.
розумаха до Непойняв Показати IP 21 Жовтня 2020 18:50
Користуються ще і як!
Мешканка Показати IP 21 Жовтня 2020 14:30
Час покаже як вони себе зарекомендують. І чи гарно депо буде їх обслуговувати.
Луцьк Показати IP 21 Жовтня 2020 14:32
Ніколи такого не було і ось знову... В нас вже їздять тролейбуси "Богдан" ...
де-факто Показати IP 21 Жовтня 2020 14:42
А то нічого, що Богдан має відношення до Порошенка?
де-юре до де-факто Показати IP 21 Жовтня 2020 15:40
аби не до Путіна!
Йван Показати IP 21 Жовтня 2020 14:47
Викликає сумнів ергономічність відкидного пандусу для маломобільних пасажирів. Якщо молода мама ще якось, певне, дасть раду в'їхати візочком, то інвалід-колясочник без сторонньої допомоги потрапити у середину під таким кутом не матиме шансу. А покидання салону тролейбусу вже в обох випадках буде небезпечним випробуванням при такій конструкції. Не знаю чи це дорого, але точно, що сердито.
Андрій до Йван Показати IP 21 Жовтня 2020 21:20
Розумний Йван не врахував, що тролейбуспідїзджає до бордюру, а тому кут буде значно меншим
лучанка Показати IP 21 Жовтня 2020 14:54
Шкода, що з нашим людом "новенькими" пробудуть недовго. Загадять. Маю пропозицію: в новий тролейбус -в чистому одязі, замизганих не брати.
Петро до лучанка Показати IP 22 Жовтня 2020 10:47
На вході : чистий одяг, тапочки І новий намордник, я правильно зрозумів? І скільки готові заплатити за таку "поїздку"?
Лучанин Показати IP 21 Жовтня 2020 15:21
Для когось це нормальне явище, їздити в нормальному транспорті, для нас це історично. Ну побачим як прослужать ці тролейбуси, все ж "Богдан" робив.
ЛучанинУ до Лучанин Показати IP 21 Жовтня 2020 18:53
Для інших міст "Богдан" робить, на експорт робив, а для Луцька проблема? Що ви вже таке пишите а?! Що за люди?! Тут і ворогів не треба - один одного самі знищать... :(
Олег Показати IP 21 Жовтня 2020 17:09
Відеокамери OLTEC, це ж АБІБАС )))
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Жовтня 2020 20:42
Хорошая машина. Это моё мнение как пассажира. В Симферополе бегают. Маршруты на Ялту (самый высокогорный троллейбусный маршрут в мире) обслуживают тоже они. Крым в 2010 или 2011 году закупил несколько десятков. Ребята с "Крымтроллейбуса" хвалят , особенно ходовую, говорят надёжная. Относительно салона-на всех не угодишь. По моему очень неплохо. Думаю на 200 тыс населения Луцка хватит 60-70 штук.
Експерт до Йван Показати IP 22 Жовтня 2020 16:11
Вони і розраховані на те щоб хтось вийшов і витягнув пандуса.
лучани Показати IP 23 Жовтня 2020 18:11
Дякуємо Порошенку з Богдани!!!!
Лана Показати IP 24 Грудня 2020 12:45
Хороша новина серед всього негативного! Нам лучанам краще і комфортніше буде їздити, це дуже і дуже добре. Молодці! Добре, що підтримали свого товаровиробника, отримавши нові тролейбуси, а не ті, що Ганс поїздив і нам продав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus