USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Італійські фахівці знайшли несподіваний спосіб вентиляції легенів у хворих на коронавірус

28 Березня 2020 12:55
Італійські інженери придумали неймовірний лайфхак, що перетворює маски аквалангу на вентилятор, який рятує життя хворим на коронавірус, повідомляє видання Mirror.

«Італійські інженери перетворюють маски для дайвінгу на апарати для штучної вентиляції легенів, щоб допомогти медикам боротися з пандемією коронавірусу», - йдеться у повідомленні.

В Італії стартував новий бізнес, компанія Isinnova, що випускає маски для дайвінгу, виготовляє на 3D-принтерах спеціальні клапани, для вентиляції легенів за допомогою її ж масок. Ноу-хау вже надходить до італійських лікарень.

Більш того, фірма також створює адаптери для 3D-друку, здатні перетворювати маску для дайвінгу на функціональну маску для кисневої терапії, що вкрай важливо для допомоги людям з важкими випадками COVID-19.

Ідею компанії підказав головний лікар Gardone Valtrompia Hospital Ренато Фавер.

Компанія виробила вже 100 клапанів і передала до лікарень, де їх протестували на медперсоналі, а потім застосували для лікування хворих на COVID-19.

Для вентиляції легенів хворих використовується звичайна маска для дайвінгу, відрегульована для нового завдання з використаних вищеназваних клапанів.

Беручи до уваги ефективність проекту, винахідники вирішили терміново запатентувати з'єднувальний клапан (Charlotte Valve), щоб не допустити будь-яких спекуляцій щодо ціни компоненту.

При цьому патент залишиться безкоштовним для безкоштовного використання в усіх лікарнях світу «при необхідності».

«Наша ініціатива абсолютно некомерційна, ми не отримаємо жодних гонорарів за цю ідею та продаж масок для десятиборства», - заявили винахідники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Отакої Показати IP 28 Березня 2020 14:42
Люди створюють,винаходять,поштовх до цього не дуже,але молодці.А ми що.Все закриваємо і чекаємо "манни небесної"...
!!! до Отакої Показати IP 28 Березня 2020 16:59
Вам хтось забороняє, щось створювати? Якщо не маєте клепки щось придумати або створити, то сидіть і не нийте. Ваш час ще прийде
Лісник до !!! Показати IP 28 Березня 2020 20:20
мікробіологи в Києві створили - і пішли у відпуск за свій рахунок
А що до Отакої Показати IP 28 Березня 2020 20:17
Ви праві. Крім як зупинити залишки економіки, команда в кєдах не додумалась ні до чого.
Роман Показати IP 29 Березня 2020 13:15
Скоро в Польше клубника поспеет-пора пiдiймати ,,Майдан,, !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus