USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Із січня волиняни зможуть отримати бустерну дозу вакцини проти COVID-19, а нещеплених медиків відсторонятимуть від роботи

23 Грудня 2021 13:15
Уже з січня наступного року українці та волиняни зокрема зможуть отримати щеплення так званою бустерною дозою. Це стосується насамперед людей із пониженим імунітетом, медиків і працівників соціальних закладів. А із 16 січня невакцинованих медичних працівників відсторонятимуть від роботи без збереження заробітної плати.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук під час брифінгу в ОДА нагадала, що основний метод запобігання важкому перебігу коронавірусної хвороби – вакцинація.

«На сьогодні в нас уже проведено 584 379 щеплень. Однією дозою щеплено 313 629 осіб (39,8% дорослого населення), двома – 270 756 (35% дорослого населення). Закликаю людей: для того, щоб мати повний захист, потрібно отримати дві дози вакцини проти коронавірусу. Імунітет виробляється протягом 14 днів після отримання другої дози», – сказала вона.

Міністерство охорони здоров’я передбачило можливість отримання додаткової дози вакцини. Її можуть отримали люди, які мають знижений імунітет: люди, які перебувають на імуносупресивній терапії, люди, які мають ВІЛ, онкохворі.

«Бустерна доза буде запроваджена з січня для таких категорій: люди з пониженим імунітетом, медичні працівники, персонал соціальних закладів. Медики і працівники соціальних закладів отримали щеплення одними з перших. Уже проходить майже рік, тому необхідно отримати бустерну дозу. Вчора в нас була одна людина на Волині, щеплена додатковою дозою», – інформувала Людмила Тимощук.

Заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю тапрофілактики хвороб Лариса Дудковська додала, що серед захворілих – до 95% невакцинованих.

«Наразі двома дозами вакцини щеплено 77,7% працівників освіти та 80,6% медиків. Принаймні однією дозою щеплено 90,3% освітян і 93,7% медиків. Із 16 січня вступають у дію нові документи, якими передбачено, що нещеплені медики будуть відсторонятися від роботи без збереження заробітної плати», – зазначила вона.

Найкраще в області охоплені щепленнями особи 50-59 років. Понад 44% осіб з цієї категорії отримали повний курс вакцинації. Активно почали вакцинуватися діти 12-17 років. На сьогодні повністю вакцинована 1281 дитина, зокрема 234 дитини віком 12-17 років.

Лариса Дудковська нагадала, що в області працюють мобільні бригади, центри вакцинації та пункти щеплень, де можна отримати щеплення всіма доступними в Україні препаратами.

Як зауважила, згідно з наказом МОЗ, із 1 грудня в області можна отримати так звану додаткову дозу. Її можуть отримати особи з імуносупресією та інші. Бустерна – третя – доза буде необхідна освітянам, медикам тощо.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus