USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Із сінокосу в лісові угіддя: у громади на Волині хочуть відсудити майже 20 гектарів землі

5 Березня 2021 07:00
У Сереховичівської громади намагаються відсудити 18,5 гектара землі, яка в рамках закону відійшла сільраді після об’єднання. Ділянка сільськогосподарського призначення у справі фігурує як лісові угіддя.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

У Волинському господарському суді прокуратура в інтересах держави намагається відсудити земельну ділянку, розташовану на території Сереховичівської сільської ради Ковельського району. Вона відійшла громаді, коли державні землі, що містяться за межами населених пунктів, передавали ТГ.

Зараз її знову прагнуть передати в державну власність, аргументуючи, що ці землі належать до лісових угідь.

Голова громади Ростислав Шиманський розповів, що ділянка мала статус сінокосу, тобто сільськогосподарських угідь.

«Земельна ділянка знаходилася за межами населеного пункту. Це землі Сереховичівської сільської ради, категорія – сінокіс, тобто сільськогосподарські угіддя. Ми отримали її відповідно до наказу Кабінету Міністрів і розпорядження Держгеокадастру про передачу земель із державної в комунальну власність. Відповідним чином вона була зареєстрована і прийнята до комунальної власності сільської ради. У складі лісових земель вона ніколи не перебувала. Ділянку хочуть забрати, мотивуючи тим, що розроблені матеріали лісокористування, де ця земельна ділянка якимось чином опинилася у складі лісових угідь», – сказав він.
Як додав, це не єдиний випадок, коли землі лісокористування накладаються на сільськогосподарські угіддя. Припускає, що в такій ситуації можуть опинитися ще майже 700 гектарів земель на території громади, серед яких є й людські паї.

«У нас, місцевих людей, забирають право розпоряджатися своїми землями. Якщо почнуть відбирати в людей їхню законну землю, тоді в нас порвуться і схеми паювання, і все», – акцентував Ростислав Шиманський.

Нагадаємо, процес передачі державної землі у межі громад триває досі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 5 Березня 2021 09:04
Прокурору хоче грошенят - от і все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus