USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ізраїль завдав ударів по Сектору Гази. Відео

5 Серпня 2022 21:18
Військові Ізраїлю завдали ударів по Сектору Гази. Цілями ізраїльтян у рамках спецоперації «Світанок» стали об’єкти терористичного угруповання «Ісламський джихад».

Про це повідомили в Армії оборони Ізраїлю в офіційному Twitter-акаунті у п’ятницю, 5 серпня, передає Корреспондент.net.

«Наразі Армія оборони Ізраїлю завдає ударів у Секторі Гази. У (прикордонних із Сектором Гази районах, – ред.) тилу Ізраїлю оголошено особливий стан», – йдеться у заяві пресслужби.

Військово-повітряні сили Ізраїлю вразили три цілі: апартаменти у висотному будинку, автомобіль та наглядовий пост ХАМАС. Під час удару загинув голова військового крила «Ісламського джихаду» Тайсір аль-Джабарі. Крім того, 15 людей отримали поранення.
Фото з місця події
Представники «Ісламського джихаду» прокоментували подію

«Ворог розпочав війну проти нашого народу. Ми не дозволимо шкодити опору», – йдеться у їхній заяві.

Лідер палестинського бойового угрупування «Ісламський джихад» пообіцяв завдати удару по Тель-Авіву після того, як ізраїльський удар убив одного зі старших командирів угрупування в Секторі Гази, пише УНН з посиланням на AFP.

«Цю агресію почав сіоністський ворог, і він повинен очікувати, що ми будемо боротися без зупинок... Після цього бомбардування не буде перемир’я», – сказав Зіад аль-Нахал ліванському телеканалу «Аль-Маядін» з Тегерана, де він перебував в останні дні з візитом.

«У цій битві немає червоних ліній... Тель-Авів також стане однією з цілей ракет опору... як і всі сіоністські міста», – сказав він.
Довідка

Ісламський джихад – назва низки ісламістських радикальних організацій. У цьому випадку йдеться про Палестинський ісламський джихад.

Раніше також діяв Єгипетський ісламський джихад, який у 2001 році був розпущений, а пізніше реорганізований у Групу новий джихад та Авангард завоювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus