USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Кабмін призначив трьох нових заступників міністра оборони

28 Вересня 2023 09:48
Кабінет міністрів України призначив трьох заступників міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника уряду у Верховній раді Тараса Мельничука та заяву Умєрова в Facebook.

Відповідно до рішення Кабінету міністрів, заступниками міністра оборони України призначено Юрія Джигира, Наталію Калмикову, Катерину Черногоренко.

«Головний пріоритет для нових членів команди – наші воїни, їхнє життя, здоров’я та гідність. Наше найважливіше завдання – забезпечити повагу до гідності воїнів у всіх взаємодіях з державою», – заявив міністр Умєров.

Що відомо про нових заступників міністра оборони?

Джигир Юрій – упродовж 2001-2018 років здійснював розробку та експертну підтримку реформ державних фінансів у складі низки проєктів міжнародного розвитку та фінансування програм соціального сектору в Україні, а також низці інших країн.

Протягом 2015-2018 років працював позаштатним радником міністра фінансів України, й позаштатним радником в.о. міністра охорони здоров’я протягом 2016-2018 років.

З 26 липня 2018 року Джигира було призначено на посаду заступника міністра фінансів.

Останні три роки консультує Світовий Банк з питань фінансових частин реформ, пов’язаних з охороною здоров’я. У Джигира понад 20 років економічного досвіду в підтримці реформ, соціальній політиці та фіскальній децентралізації в Україні, Східних Балканах, Центральній Азії.

Калмикова Наталія – закінчила Вінницький національний медичний університет й Вінницьку академію неперервної освіти за спеціальністю «Магістр публічного управління».

Протягом червня 2021 – листопада 2021 обіймала посаду радниці з гендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ. З лютого 2022 була виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду. Також обіймала посаду заступника директора у фонді «Повернись живим».

Черногоренко Катерина – сьогодні працює проєктним менеджером у Міністерстві цифрової трансформації. Керівниця проекту «Армія дронів». З 2018 року є проектним координатором електронних послуг «єМалятко», електронний лікарняний та запровадження COVID-сертифікатів в «Дії».

Нагадаємо, 5 вересня Верховна рада звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Після цього йому на зміну прийшов колишній глава Фонду держмайна Рустем Умєров.

Вже 18 вересня уряд також звільнив майже всіх заступників міністра оборони України. Мова йде про Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Ганну Маляр та Дениса Шарапова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
що тут скажеш Показати IP 28 Вересня 2023 14:34
Справді, *тямущі* в питаннях оборони персонажі......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus