USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Заступнику міністра оборони Павловському обрали запобіжний захід

12 Жовтня 2017 21:51
Заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як передає УНІАН, суддя Солом’янського райсуду Києва Владлена Лазаренко відмовила в задоволенні клопотання прокурорів САП про обрання запобіжного заходу для Павловського у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в сумі 75 млн грн. Натомість суддя застосувала інший запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Згідно з ухвалою суду, впродовж двох місяців Павловський має постійно перебувати за місцем проживання у Житомирі. Також його зобов’язано за першим викликом прибувати до слідчого, прокурора, слідчого-судді, а також утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні. Він також має здати закордонний паспорт та інші документи, що дозволяють йому виїзд за межі території України. Термін дії цієї ухвали - до 10 грудня поточного року

Павловського було звільнено з-під варти в залі суду. Він заявив журналістам, що подаватиме апеляцію на дану ухвалу, оскільки не вважає себе винним в інкримінованому йому злочині. А, за словами прокурора САП, обвинувачення визначиться з апеляцією зі свого боку, коли отримає повний текст ухвали.

Читайте ще: «ЗА МАЙДАН СОРОМНО, А ГІТЛЕР - МИЛИЙ»: ДОНЬКА ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура виявили корупційну схему з розтрати понад 149 млн грн державних коштів під час закупівлі пального для Міноборони. 11 жовтня під час проведення обшуків було затримано заступника міністра оборони Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича. Ще двоє підозрюваних у справі – службовець відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і працівник Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони.

Сьогодні, 12 жовтня, детективи НАБУ повідомили про підозру у розтраті понад 149 млн грн під час закупівлі пального всім чотирьом посадовим особам Міноборони. Їм інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Офіцер запасу Показати IP 13 Жовтня 2017 08:13
Це дуже великий позор для ЗС України ! На утримання ЗСУ всі люди сплачують додатковий податок , волонтери додатково збирають кошти , а тут так званий гл. л -т з своїми прибічниками ці кошти розкрадають . Це МАРОДЕРСТВО, за такий проступок міра покарання одна - ВИШКА ...!!! В армії настоящі військові , які мають право носити військову форму - це повинні бути ті хто має відношення до зброї , військової техніки і особового складу ; решта службовці . Настоящий бойовий офіцер має честь і високу культуру та відповідальність за захист вітчизни . Він не то що недопустить такого , а навіть про таке не подумає !!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus