USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відкрили полювання за «євробляхарами»: Кабмін розширює повноваження поліції

29 Жовтня 2020 11:57
Уряд затвердив внесення змін до документу про повноваження Національної поліції. Копам хочуть дозволити стежити за нерозмитненими авто на єврономерах, щоб громадяни не розбирали їх на запчастини.

Таке рішення Кабінет міністрів ухвалив на засіданні в середу, 28 жовтня. Тим часом народний депутат від Слуги народу Василь Мокан на сторінці в Facebook розповів подробиці ініціативи, пише 24 канал.

Так, влада вирішила розширити повноваження поліцейських, додавши кілька пунктів. Один з них стосується розмінування оперативного характеру, тобто виявлення, знешкодження та знищення вибухівки.

Інші положення стосуються авто на єврономерах. Пропонується дозволити Нацполіціі:

- знаходити незареєстровані українцями у встановлені законодавством терміни транспортні засоби, ввезені на територію України на строк понад 30 діб;

- вживати заходів для виявлення випадків неправомірного управління машинами, щодо яких введено обмеження, встановлені Митним кодексом;

- виявляти і припиняти неправомірне розукомплектування таких автомобілів.

Також документ розширить повноваження керівника Нацполіціі. Його завданнями стане забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також запобігання насильству за ознакою статі.

У пояснювальній записці до проекту постанови стверджується, що впровадження зазначених ініціатив в найближчій перспективі позитивно позначиться на ключових інтересах поліції і держслужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Капєц Показати IP 29 Жовтня 2020 13:29
Зрада!!!
Авжеж Показати IP 29 Жовтня 2020 14:16
"впровадження зазначених ініціатив в найближчій перспективі позитивно позначиться на ключових інтересах поліції і держслужбовців" - а про людей взагалі ні пари з вуст, їх не існує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus